Рекордните над 1 200 бегачи ще участват в Маратон Варна,

...
Рекордните над 1 200 бегачи ще участват в Маратон Варна,
Коментари Харесай

Над 1 200 атлети ще участват в Маратон Варна

Рекордните над 1 200 бегачи ще вземат участие в Маратон Варна, който се организира през днешния ден. Участниците ще се състезават в три дистанции – класическата от 42,195 км, полумаратон на 21 км и по-кратката - на 10,5 км. За най-малките и за начинаещите е очакван градски крос с отдалеченост от 2 км.

Стартът ще бъде даден в 9:30 ч. на площад „ Независимост “. Първи потеглят участниците в класическия маратон и в полумаратона. В 9:40 ч. ще започват бегачите на 10,5 км, а в 9:50 ч. ще бъде даден стартът на най-кратката конкуренция на 2 км.

За втора поредна година Маратон Варна посреща участниците с актуализирано трасе. След старта бегачите се насочат по централната пешеходна зона и навлизат от основния вход в Морската градина, а по-късно се включват за малко по пътя Варна – КК „ Златни пясъци “.



Контролно време на маратона е 5 часа. Награждаванията в неделя се чакат от 11:30 до 12:00 ч. за 10.5 и 21 км, а призьорите в класическия маратон ще бъдат отличени към 13:00 ч. Парични награди са планувани за първите шестима при мъжете и дамите на 42.195 км и за първите трима в другите две дистанции – на полумаратон и на 10.5 км. Бонуси ще получат и най-бързите във всички бягания измежду „ ветераните “ над 45 година

Маратонът ще е придружен от състезателен празник с демонстрации и томболи с награди в зоната на старт-финала. От 9:00 ч. на площад „ Независимост “ искащите могат да се включат в демонстративни тренировки по художествена гимнастика, карате, йога за деца, табата, баскетбол, футбол, брейк, балет и други благодарение на треньори от варненските клубове и школи. На място ще се тегли и лотария с награди.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР