Крайнодесните партии трупат подкрепа в много страни от Европейския съюз:

...
Крайнодесните партии трупат подкрепа в много страни от Европейския съюз:
Коментари Харесай

Какво обединява и какво разделя крайнодесните партии в ЕС?

Крайнодесните партии натрупат поддръжка в доста страни от Европейския съюз: в случай че се обединят, те биха могли да основат втората по величина група в идващия Европейски парламент. Но крайната десница има разнообразни лица. Това прави съвсем невероятно да създадат съюз.

Крайнодесните партии сега са разграничени в две групи: „ Идентичност и народна власт “, като в нея влизат френската „ Национален общ брой “, италианската „ Лига “ и „ Алтернатива за Германия “; и „ Европейски консерватори и реформисти “, в която са „ Италиански братя “, испанската „ Вокс “ и „ Право и правдивост “ от Полша. Между тях има някои общи неща.
Първото е да се подсигурява омерзение към имиграцията. Това е общ детайл за тези партии. Другото е евроскептицизмът, в смисъл, че всички са срещу по-нататъшната интеграция на Европейския съюз. Третото общо е желанието да съставляват елементарните хора против либерално-прогресивните елити и против главните партии.
Лоренцо Кастелани – професор по политическа история

Най-дълбоката линия на разлом визира външната политика – покровителство или отказване на атлантизма и по-специално: войната в Украйна.
В „ Идентичност и народна власт “ ще откриете доста повече проруски партии, до момента в който в „ Европейски консерватори и реформисти “ – множеството сили са по-скоро антируски, подкрепяйки Украйна в настоящия спор. Финландската крайнодясна партия „ Финландците “ даже смени групата си заради този проблем. Те минаха от „ Идентичност и народна власт “ в Консерваторите.
Дейв Синардет – професор по политически науки от Свободния университет в Брюксел

Евроскептицизмът на тези партии има разнообразни нюанси... до момента в който главата концепция е отбягване на по-нататъшна интеграция и опазване на оптимални пълномощия на страните членки.
Като цяло партиите в „ Идентичност и народна власт “ са по-радикални и от време на време по-крайни. Освен това те в действителност са крайнодесни. Освен това са и антиевропейски настроени. В „ Европейски консерватори и реформисти “ има някои партии, които са евроскептични, само че и много градивни. Те работят и в границите на европейските институции, а освен им опонират.
Дейв Синардет – професор по политически науки от Свободния университет в Брюксел

Поради тази причина е по-вероятно партии като „ Италиански братя “ да влязат в договаряния с Европейската национална партия след изборите.

Със сигурност, растежът в поддръжката за радикалната десница ще окаже въздействие върху политиките на Европейски Съюз за климата или миграцията. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР