ИНДИАНАПОЛИС (AP) – Жените никога не са заемали висшия пост

...
ИНДИАНАПОЛИС (AP) – Жените никога не са заемали висшия пост
Коментари Харесай

Въпреки силния рекорд на Индиана за жени на втори пост, те никога не са заемали най-високия му пост

ИНДИАНАПОЛИС (AP) – Жените в никакъв случай не са заемали висшия пост в Индиана, само че тяхната поредност като втори пост в щата наподобява върви мощно към есенните избори.

Индиана е един от 18-те щата, които в никакъв случай не избират жена за губернатор, съгласно Rutgers Center за американските дами в политиката, макар че четири от последните пет вицегубернатори на щата са били дами. Кандидатът за губернатор на Демократическата партия Дженифър Маккормик ще се изправи в тежка борба против американския сенатор Майк Браун, който победи изрично лейтенант-губернатор Сюзан Крауч в конкурентните и скъпи избори за губернатор на Републиканската партия тази седмица.

Денят след успеха си Браун разгласи щатския представител Джули Макгуайър за собствен избор за вицегубернатор. Ако партийните делегати я поддържат, Макгуайър ще стане последната жена номер две в Индиана.

„ Браун евентуално ще бъде идващият губернатор, изборът на Макгуайър ненапълно продължава това завещание “, сподели Лора Мерифийлд Уилсън, пр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР