Европейският съюз възнамерява ежегодно да изисква от Русия 1,39 милиарда

...
Европейският съюз възнамерява ежегодно да изисква от Русия 1,39 милиарда
Коментари Харесай

ЕС иска от Русия по 1,4 млрд. евро заради забраната за внос на свинско месо


Европейският съюз има намерение годишно да изисква от Русия 1,39 милиарда евро поради рестриктивните мерки за импорт на свинско месо, съобщи РИА Новости.

Исканата от Брюксел отплата се базира на общата стойност на експорта на свинско от Европейски Съюз за Русия през 2013 година Планира се размерът на санкцията да се покачва всяка година с 15%.

Световната комерсиална организация е изпратила в арбитражния съд желае за желанието на Евросъюза да изисква всяка година от Русия 1,39 млрд.евро поради рестриктивните мерки за импорт на свинско, прецизира РИА Новости.

Според източници на изданието „ Политико “ арбитражният развой ще реши дали искът за финансови обезщетения от Русия е обективен. След това при позитивно решение съдът ще се произнесе по опцията мярката да бъде приложена във връзка с Русия.

През 2016 СТО постанови, че Русия е въвела „ непозволена “ възбрана за импорт на свинско от Европейски Съюз и че тази стъпка е нанесла тежък удар на фермерите в Дания, Германия и Холандия. „ Политико “ отбелязва, че глобите са дали опция на Русия да усили своето произвеждане на свинско месо, откакто конкуренцията на непознатите вносители на пазара е изчезнала. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР