Шофьори пропищяха: Задава се нова секира с техническите прегледи! Годишните

...
Шофьори пропищяха: Задава се нова секира с техническите прегледи! Годишните
Коментари Харесай

Шофьори пропищяха: Нова секира с техническите прегледи!

Шофьори пропищяха: Задава се нова брадва с техническите прегледи! Годишните механически прегледи на колите са поскъпнали с 10 до 50 лв. в пунктовете, където се правят. Така тук-там цената на прегледа доближава 100 лв..

Цените на техническите прегледи варират съгласно стандарта на обитаемото място. В София и огромните градове е най-скъпо, до момента в който тук-там отвън тях цените са по-ниски. Така разликата в сумите доближава 20 лв..

С 10 лв. е скочила цената на техническия разбор на колите в Дупница. В един от сервизите на града, прогнозата на притежателя е, че до края на годината цената може да се увеличи още. Пламен Иванов, притежател на пункт за механически прегледи изясни 1:1 ситуацията.

Шофьори пропищяха: Нова брадва с техническите прегледи! 26.05.24 07:49 Трагедия в Севлиево: Син умъртви майка си! 26.05.24 07:29 България ликува: Ансамбълът ни по художествена гимнастика със злато от Унгария! 26.05.24 07:22 Слънчево, само че ето къде следобяд ще вали и гърми 26.05.24 06:59 Ето го най-документираното доказателство за прераждането! 25.05.24 23:15

„ Минимум 10-12 години се работи на тези цени – 40-50 лв., и цените стоят едни и същи, заплати се усилват, осигуровки се усилват, техническо съоръжение, всичко се усилва, а цените стоят едни и същи без да са мърдали. Последната една година станаха доста огромни скоковете със наложителното съоръжение. 20 хиляди лв. са едни тресачки, по този начин наречени тресачки, които са за трета категория пунктове. Сега сега до 22 юли тази година всички пунктове би трябвало да са вързани, всяка една линия би трябвало да е вързана към ИА „ Автомобилна администрация “. Едно връзване коства 4000 лв. “.

Увеличението на цените е предстоящо, само че безпричинно, считат болшинството водачи:

„ Нe знам какъв брой е учредено, по този начин са решили, по този начин са го създали, ние сме задължени да си платим, да я минем колата на обзор. Трябва да е първокласен прегледа, тъй като ние пътуваме, тия коли развиват огромни скорости, в случай че няма колата спирачки, в случай че окачването не е положително, какво вършим?! “

„ Аз съм на 1 юни на обзор, по този начин или другояче би трябвало да се подготвя към 70 лева несъмнено. Не е целесъобразно, това са един тип 30-40 % от горната страна, или 20 от горната страна. “

След смяната в цените на техническите прегледи се чака да има и смяна в заплатите на техниците, които сега граничат с минималната за страната, предвиждат от сектора. Не е загадка обаче, че в тази сфера възнагражденията в действителност за фрапантно по-високи, в сравнение с са публично оповестените. От пунктовете за механически прегледи се надяват след нарастването на парите на чиновниците им, да привлекат повече младежи за работа в пунктовете, където сега междинната възраст на работещите е 50-55 години.

Източник: Българска национална телевизия

Още вести четете в: Бизнес, Живот За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР