Организираната от Швейцария е постигнала незначителни резултати и е показала

...
Организираната от Швейцария е постигнала незначителни резултати и е показала
Коментари Харесай

Кремъл пресметна резултатите от срещата за мир в Швейцария - близки до нула

Организираната от Швейцария е постигнала незначителни резултати и е посочила безсмислието на воденето на договаряния без Русия. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от " Ройтерс ".

По негови думи резултатите от срещата са " близки до нула ".

Русия остава отворена за разговор с всички страни, които имат намерение да водят подобен, и ще продължи да предава своята позиция на тези страни, увери Песков.

Миналата седмица за преустановяване на спора с Украйна. По време на тирада в съветското външно министерство той съобщи готовността си за договаряния, само че единствено при цялостното евакуиране на украинските сили от четирите области, по отношение на които Русия има териториални искания - Донецка и Луганска национална република, Запорожие и Херсон. Освен това настоя Киев да се откаже от упоритостта си за участие в НАТО.

Киев обаче отхвърли тези претенции като равносилни на капитулация. Президентът на Украйна на Путин с политиката на нацисткия водач Адолф Хитлер.
 Срещата на върха в Швейцария не стана
Срещата на върха в Швейцария не стана " сребърния патрон " на мира

За Западния блок е мъчно да притегли огромен брой африкански и азиатски страни на своя страна

На срещата на върха през уикенда в Швейцария западните сили и техните съдружници осъдиха съветската инвазия в Украйна. Те обаче не съумяха да убедят огромните необвързани страни да се причислят към окончателното им изказване и нито една страна не беше избрана за хазаин на следваща сходна среща.

Над 90 страни участваха на двудневните договаряния в Швейцария по искане на украинския президент Володимир Зеленски, оповестени за " среща на върха за мир ", макар че

Русия осмиваше събитието от разстояние. Решението на направи съвсем несъмнено, че срещата на върха няма да успее да реализира задачата на Украйна да убеди огромните страни от " Глобалния юг " да се причислят към изолирането на Русия.

Бразилия участва единствено като " наблюдаващ ". И в последна сметка Индия, Индонезия, Мексико, Саудитска Арабия и Южна Африка  под официалното съобщение на срещата на върха, макар че някои противоречиви въпроси бяха пропуснати с вярата за събиране на по-широка поддръжка.

Все отново конференцията даде на Киев от страна на западните съдружници, от която страната твърди, че се нуждае, с цел да продължи да се бори против доста по-голям зложелател.
 Зеленски, удовлетворен от първата Среща за мир, се готви за втора
Зеленски, удовлетворен от първата Среща за мир, се готви за втора

Финалният документ още не е публикуван, само че ще бъде отворен за присъединяване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР