Европейският съюз изрази загриженост относно използването на звуково оръдие от

...
Европейският съюз изрази загриженост относно използването на звуково оръдие от
Коментари Харесай

ЕС порица Гърция

Европейският съюз изрази угриженост по отношение на потреблението на звуково оръдие от Гърция за изплашване на мигрантите по нейните граници, повдигайки въпроси дали устройството опонира на законите за главните права на Общността от 27 страни, съобщи АП.

Агенцията заяви в понеделник, че гръцката гранична полиция изстрелва пронизителен звук от брониран камион над границата с Турция. Акустичното устройство с огромен обхват или " звуково оръдие " е с размерите на дребен тв приемник , само че може да подхожда на силата на звука на реактивен мотор.

Това е част от огромен набор от физически и пробни нови цифрови бариери, които се конфигурират и тестват на 200-километровата (125 мили) гръцка граница с Турция, с цел да спрат хората да влизат в Европейски Съюз без позволение.
 Гърция имунизира против ковид бежанците от четвъртък
Гърция имунизира против ковид бежанците от четвъртък

Мигрантите и бежанците на островите Лесбос, Хиос и Самос ще бъдат първите

Говорителят на Европейската комисия Адалберт Янц съобщи, че изпълнителната власт на Европейски Съюз " означи със угриженост известията в медиите по отношение на тази система от звукови оръдия " и ще търси информация от Атина за нейното потребление.

Янц съобщи, че до момента в който страните членки на Европейски Съюз като Гърция вземат решение по какъв начин да ръководят своите граници, техните способи " би трябвало да дават отговор на европейските съществени права, в това число правото на достолепие ".
 Увеличават се опитите на мигранти да влязат у нас през Турция и Гърция
Увеличават се опитите на мигранти да влязат у нас през Турция и Гърция

Граничарите ни се спрели над 6000 непознати жители на границата за 4 месеца

" Мерките би трябвало да бъдат пропорционални и да зачитат главните права, в това число правата на леговище и правилото на невъзстановяване ", сподели той, базирайки се на политиката да не се изпращат хора през границите, които са минали, преди да имат късмет да аплайват за леговище.

" Принудителното връщане ", известно още като отбиване, е неразрешено според законодателството на Европейски Съюз и интернационалните контракти за бежанци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР