Румъния записа най-голямата си победа на голям турнир – 3:0

...
Румъния записа най-голямата си победа на голям турнир – 3:0
Коментари Харесай

Румъния се разправи с Украйна на Евро 2024 с 3:0

Румъния записа най-голямата си победа на огромен шампионат – 3:0 над Украйна на. Двубоят е от група Е на шампионата. По-късно довечера в същата група играят Словакия и Белгия.

Румъния получи подарък за първото състояние в мача и откри резултата в 29-ата минута. Вратарят на Реал Мадрид Андрий Лунин почисти ниско топката и тя бе пресечена от Денис Ман, който подаде за Николае Станчу на дъгата на наказателното поле. Халфът стреля от придвижване и изпрати топката в горния ляв ъгъл. В 39-та минута Станчу извърши корнер и топката се отклони от напречната греда.

Северните ни съседи взеха решение всичко при започване на второто полувреме. В 53-та минута стана 2:0 и още веднъж стражът на украинците носеше виновност. Разван Марин стреля от към 22 метра, топката мина под ръката на Лунин и влезе в мрежата. Само три минути по-късно шут на Станчу отблизо разстояние беше блокиран и Андрей Рациу не съумя на добавка, само че от последвалия корнер Румъния вкара за 3:0. Ман пое топката след късо осъществяване, дриблира около двама бранители и пусна към Денис Драгуш, който вкара на празна врата.

До края Ярмоленко и Мудрик имаха шансове да понижат, само че не съумяха. Освен това Флорин Ница спря два шута към вратата си.

Румъния вкара три гола на еврофинали за първи път от 2000-а насам. Тогава съседите надделяха с 3:2 Англия.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР