Европейските лидери ще използват срещата на високо ниво Европейска политическа

...
Европейските лидери ще използват срещата на високо ниво Европейска политическа
Коментари Харесай

ЕС натиска Сърбия да наложи санкции на Русия

Европейските водачи ще употребяват срещата на високо равнище Европейска политическа общественост, която стартира в Прага, с цел да изискат от президента на Сърбия Александър Вучич страната му да синхронизира външната си политика с тази на Европейски Съюз.

Днес в Прага Вучич ще беседва с френския президент Еманюел Макрон и немския канцлер Олаф Шолц, основната тематика ще е Косово, само че на срещата ще бъдат сложени и въпросите за евроинтеграцията, глобите против Русия и стратегическото позициониране на Сърбия по отношение на войната в Украйна.

Посланикът на Европейски Съюз в Белград Еманюел Жофре повтори преди два дни на среща с Вучич преобладаващото мнение на Брюксел във връзка с синхронизирането на външната политика на Сърбия с дневния ред на Европейски Съюз и въвеждането на наказания против Руската федерация. Дипломатът изрази готовността си да сътрудничи със страната във връзка с решаването на отворени въпроси, които са от основно значение за по-нататъшния прогрес на Сърбия по пътя към европейска интеграция.

На срещата си с Жофре Вучич означи, че Сърбия е отдадена на реализирането на цели, които са в сходство с нейната европейска ориентировка, като мощен стопански прогрес и опазване на мира и стабилността в района посредством начинания за свързване, като по този метод демонстрира, че е сериозен, виновен и благонадежден сътрудник на Европейски Съюз.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР