Европейската комисия изрази днес подкрепа за призива на папа Франциск,

...
Европейската комисия изрази днес подкрепа за призива на папа Франциск,
Коментари Харесай

ЕК подкрепя призива на папата за осигуряване на убежище за мигрантите край Малта

Европейската комисия изрази през днешния ден поддръжка за апела на папа Франциск, който настоя Европейски Съюз да прояви съпричастие към 49-те мигранти, признати на борда на два кораба край Малта.

Приветстваме апела на папата въпросът да се реши допустимо най-бързо. През почивните дни бяхме в непрекъсната телефонна връзка с управляващите в Европейски Съюз. Днес ще има съвещание на посланиците от Европейски Съюз в Брюксел, на което този въпрос ще бъде разискван, уточни представител на комисията.

Има потребност от повече съпричастност и от приемането на общи и ясни правила за миграцията. Представили сме нашите оферти, доста се надяваме да има прогрес благодарение на румънското председателство на Съвета на Европейски Съюз, за предпочитане преди изборите за евродепутати през май, добави представителят.

Както Българска телеграфна агенция заяви, 49 мигранти, избавени в Средиземно море от немски неправителствени организации, от декември се намират на два кораба край Малта. Италия и Малта отхвърлят да позволен корабите в свои пристанища. Холандия и Германия показаха подготвеност да одобряват мигрантите, в случай че интервенцията се извърши в европейска рамка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР