Две са ключовите положения за Китай по отношение на войната

...
Две са ключовите положения за Китай по отношение на войната
Коментари Харесай

Китай с изненада за войната в Украйна, разпределя баницата

Две са основните положения за Китай във връзка с войната в Украйна. Първото е, че глобите няма да доведат до упования резултат. Второто е, че директните руско-украински договаряния съгласно Пекин са единственият метод спорът да откри решение, заяви пред Българска национална телевизия Тодор Радев, публицист от китайска медийна група.

Според него евентуално Китай би могъл да играе ролята на медиатор, тъй като е авторитетна страна и поддържа положителни връзки както с Русия, по този начин и с Украйна.

"Властите оповестиха, че Пекин към този момент работи за мирните договаряния. Като цяло Китай надали ще се трансформира в главен медиатор, защото не е податлив да се ангажира с нито една от страните в спора. Азиатските страни демонстрираха, че войната в Украйна е европейски проблем, в който не са склонни да се намесват, всички имат съществени връзки с Русия в стопански и боен проект ", добави Тодор Радев.

По думите му има сериозен растеж на поръчките за китайски товарни кораби, само че сигурно войната в Украйна ще засегне китайско-европейската търговия.

"В момента Русия изнася голямо количество петрол и газ за Китай, тези покупко-продажби няма да бъдат анулирани. Енергийната търговия сред Китай и Русия ще продължи, това е несъмнено. Конфликтът по оста САЩ-Китай не е преставал в никакъв случай. Една продължителна война сигурно би довела до проблеми, в това число и за Китай ", разяснява Тодор Радев.

Той предвижда, че стопанската система на Китай може да стане номер едно в света. Китайците се пробват да показват по-скоро картини от войната, в сравнение с да дават оценки и мнения, сподели още Тодор Радев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР