Дружество „Сиела Норма“ беше определено от Централната избирателна комисия за

...
Дружество „Сиела Норма“ беше определено от Централната избирателна комисия за
Коментари Харесай

Стана ясно коя фирма ще достави машините за гласуване

Дружество „ Сиела Норма “ беше несъмнено от Централната изборна комисия за реализатор на публичната поръчка за доставка на машините за гласоподаване при водещ аршин най-ниска цена.

В поръчката участваха общо осем претенденти, само че на финала на конкуренцията останаха единствено двама от тях, които подадоха предложения - „ Лекс.БГ “ и „ Сиела Норма “. Предложенията на двете компании - "Лекс.БГ " и "Сиела Норма ", се оказаха идентични като стойност. При последвалите извършени договаряния на Комисията по поръчката с тях, "Сиела Норма " е оповестила, че ще понижи с 1000 лв. без Данък добавена стойност цената.

Решението на ЦИК за оповестяването на сдружение "Сиела Норма " за реализатор по публичната поръчка за доставка на профилирани устройства за електронно машинно гласоподаване беше взето, макар изразените на съвещанието особени отзиви на членовете на Комисията по поръчката, свързани със подозрения за съглашения сред двете компании и нарушаване на конкуренцията.

Членът на ЦИК Ивайло Ивков разяснява пред БНР тематиката: "Аз към този момент съм уверен, че е по този начин, че тези лица са свързани ". Председателят на ЦИК Александър Андреев съобщи: "Всеки един от участниците има своите права по закона за публичните поръчки и съгласно Изборния кодекс, с цел да може вероятно да предприеме нужните дейности ".

Очаква се договорът с спечелилия в конкуренцията да бъде подписан на 8-ми януари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР