Докато европейските автомобилни производители се опитват да сформират съюзи за

...
Докато европейските автомобилни производители се опитват да сформират съюзи за
Коментари Харесай

BYD ще пусне бюджетния електромобил Seagull в Европа – много по-скъп, отколкото в Китай, но все пак по-евтин от конкурентите

Докато европейските автомобилни производители се пробват да образуват съюзи за взаимно произвеждане на налични електрически автомобили или за пренасяне на производството си в Китай или Индия, водачът на китайския пазар BYD през идната година се готви да показа своя бюджетен електрически автомобил Seagull на европейския пазар. С цена от към 10 000 $ в родината си, в Европа ще коства доста повече, само че към момента е по-евтин от съперниците си.

Дори с включването на новите европейски цени за китайските електрически транспортни средства и модификациите, с цел да дават отговор на европейските стандарти, управлението на BYD даде обещание да продава Seagull в Европейски Съюз за по-малко от 20 000 евро ($21 500). И даже за 20 000 евро, подобен хечбек отново ще бъде по-евтин от аналозите, създадени от Stellantis или Renault. Представителите на BYD дадоха да се разбере, че компактният хечбек Seagull няма да е първият електрически автомобил на марката, който ще излезе на европейския пазар по публични канали. Преди него, това би трябвало да направи по-големия електрически автомобил BYD на цена от към 25 000 евро. С течение на времето китайската компания чака да локализира производството на електрически транспортни средства в две предприятия, издигнати в Европа, с цел да компенсира най-малко отчасти отрицателното влияние на нарасналите мита.

В Мексико компактният хечбек на BYD към този момент се продава от февруари под името Dolphin Mini на цена от $19 780 и се радва на добър триумф, даже и на фона на неразвитата локална инфраструктура от зарядни станции. Компанията даже неотдавна реши да показа първия си хибриден пикап Shark в Мексико, който е ориентиран особено към експортните пазари. BYD е освен най-големият производител на електрически транспортни средства в Китай, само че е и един от първите им експортьори.

След като завърши следствието на китайските производители на електрически транспортни средства, което стартира предходната есен, европейските управляващи показаха желанието си да покачат вносните мита върху колите от Средното кралство, които към момента са лимитирани до 10 % надценка, само че към момента не са взели решение за размера на новата цена. Европейският пазар е по-зависим от доставките от Китай, в сравнение с американския, само че е значимо управляващите в района да вземат поради други фактори като отбрана против деиндустриализацията и опасенията за пазара на труда.

Главният изпълнителен шеф на Stellantis, Карлос Таварес, призна нежеланието на американско-европейския тръст да отстъпи място на китайските електрически автомобили в началния ценови клас, само че акцентира, че протекционистичните ограничения като увеличение на митата в дълготраен проект няма да спасят европейските компании от китайската конкуренция. Самата Stellantis се съгласи през октомври да си сътрудничи с китайската марка Leapmotor в региона на основаването на електрически автомобили. Наскоро беше обявено, че Volkswagen и Renault не могат да намерят общ език, с цел да основат дружно евтина електрическа кола и в този момент ще вървят към тази цел поотделно.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР