Джигитите на две колела ще бъдат следени от новите високоскоростни

...
Джигитите на две колела ще бъдат следени от новите високоскоростни
Коментари Харесай

КАТ готви секира, ще използва модерни БМВ-та, за да...

Джигитите на две колела ще бъдат следени от новите високоскоростни БМВ-та на КАТ. При констатиране на нарушавания рокерите ще бъдат проследени и спирани, с цел да бъдат глобени.

До дни от Пътна полиция започват профилирана акция за надзор на водачите, ръководещи мотоциклети, пише„ Телеграф “. Причината е в зачестилите пътни произшествия с двуколесни и триколесни МПС.

Екипите на КАТ ще наблюдават главно за недопускане на ръководство на моторни транспортни средства от неправоспособни водачи.

Фокус

Във фокуса на контрола на пътните служители на реда ще е и недопускане на ръководство на мотоциклети без регистрация, а също и вярното слагане на регистрационната табела. Причината е, че всеобщо мотористите слагат регистрационния си номер под калника и по този начин се крият от камерите за видеоконтрол.

Стриктно ще се ревизира дали са минали наложителен годишен механически обзор (ГТП), като рокерите са длъжни да имат ваучър и стикер за ГТП, които да показват за сличаване на униформените, без значение че данните им ги има и в таблета на служителите на реда. Масова процедура било измежду „ братята напразно “ да не носят със себе си такива документи, а да показват само брошура и ваучър.

Екипите на КАТ наблюдават за недопускане на ръководство на МПС от водачи, използвали алкохол и наркотични субстанции. Строго ще се санкционира и без никакъв толеранс към рокери, които не употребяват защитни каски, както те, по този начин и пасажерите на мотора. Ще се следи прецизно и за съществуване на наложителната застраховка „ Гражданска отговорност “.

Бегачки

В помощ за предварителна защита на пътните нарушавания от страна на мотористи интензивно ще се включат.

35-те БМВ-та бегачки на полицията. Всяко от тях има по близо 380 конски сили под капака и по този начин униформените няма да стават за майтап от страна на нарушителите, че ги гонят със „ остарели астрички “ и „ шкодички “, които се разпадат в придвижване. Целта на акцията в летните месеци е да се преодолеят проблемите с така наречен мотохулигани.

Действията на Пътна полиция срещат огромно утвърждение измежду представители на мотоклубове у нас, които също са срещу джигитите на две колела. „ Ние също не харесваме държанието на тези мотоциклетисти и се разграничаваме от тях. Категорични сме, че разпоредбите за придвижване по пътищата би трябвало да се съблюдават от всички.

Има места, на които могат да потвърдят уменията си, само че това не е на пътното платно. Настояваме с изключение на наказания за мотоциклети да има и за водачи на МПС, които са нетолерантни и карат безразсъдно “, написаха във Facebook представителите на мотоклубовете.

Проверки

Сред най-опасните нарушавания, които са установили от КАТ, осъществявани от мотористи, са шофиране с една ръка и ръководство на мотор на задна гума. От Пътна полиция припомнят, че съгласно закона за това нарушаване е планувана санкция в размер на 3000 лв. и отнемане от правоуправление за период до 12 месеца.

Проверките ще се правят както в светлата, по този начин и в тъмната част на денонощието. И в градовете, и отвън тях. Униформените ще дебнат не на последно място и за присъединяване на рокери в нерегламентирани надпревари и гонки.

В предпазен проект чиновниците на реда ще подхващат и контакт с разнообразни групи мотоциклетисти, като към тях ще бъде насочен апел за безвредно държание по пътищата и улиците в страната.

Звънете на 112 за шумни мотори и гонки

От полицията приканват жителите неотложно даподават сигнали на незабавния номер 112 за провеждащи се нерегламентирани състезанияигонки по улиците, както и за повдигане на несъразмерен звук от мотористите.

При акция през 2023 година Министерство на вътрешните работи регистрира стотици санкционирани за шумни коли и мотоциклети без шумозаглушители. За годината са открити 844 такива нарушавания и надлежно са формирани актове ". В съпоставяне с 2021 година случаите са 150, а през 2022 година - 218. Служители на отдел Пътна полиция непрекъснато подхващат дейности за ограничение на придвижването по пътните артерии у нас на такива МПС./БЛИЦ

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР