впечатлява с уникалното си разположение.Прочетете ощеСгушен в планините на запад

...
впечатлява с уникалното си разположение.Прочетете ощеСгушен в планините на запад
Коментари Харесай

Впечатляващо градче се извисява на върха на скала

впечатлява с неповторимото си разположение.
Прочетете още
Сгушен в планините на запад от Малага, се намира градът Ронда. Той се извисява на върха на рид и предлага впечатляваща панорама към отвесните скали. Градът има поразителна архитектура и е цялостен с история и темперамент.

Ронда е разграничен на две със стръмно дефиле – El Tajo Gorge – прорязващо града и река Guadalevín, минаваща сред страните изпод.

Подобно на огромна част от Андалусия, архитектурата на Ронда отразява християнските и мюсюлманските въздействия от предишното, което я прави очарователно място.

Неговата история може да бъде проследена по улиците, от портата Алмокабар, която е служила като основен вход на града по време на маврите, до Пуенте Нуево, който е бил употребен като затвор по време на Испанската революция.

Градът е най-вече пешеходен, както и основната улица Calle La Bola.

Най-разпознаваемата характерност на Ронда - поразителният Пуенте Нуево - се вижда най-добре от пътеката на дефилето Ел Тахо.

Високият 98 метра мост е бил приключен за 34 години и е най-новият от трите моста, които свързват разделения град. Селищата в региона датират от праисторически времена и посетителите могат да пътуват до близката Куева де ла Пилета, с цел да видят пещерни рисунки от преди 20 000 години.

За почитателите на античната история, свободните за влизане римски руини на Acinipo са единствено на 20 километра.

Улиците на Ронда са облицовани с варосани здания, цялостни със заведения за хранене и магазини, както и с локални занаяти. Туристите могат да опитат обичайната испанска храна или да посетят заведенията за хранене с две звезди Мишлен в града.

Plaza de Toros de Ronda е една от най-старите арени за корида в Испания. Веднъж посетен от известния публицист Ърнест Хемингуей, кръгът в този момент е отворен като музей, като се изключи годишната корида, която се организира по време на фестивала на Педро Ромеро.

Планините Сиера Невада са впечатляващ декор на хълмистата околност, която заобикаля града.

Арабските бани, ситуирани в подножието на града, оферират взор към предишното. Те датират от 13 век и са едни от най-добре непокътнатите бани в страната.

Casa del Rey Moro е по-ново допълнение към града. Построена през 1700 година, къщата съдържа красиви градини и е дом на значима светиня от мюсюлманското ръководство на Ронда - Водната мина. Посетителите могат да преминат през 300-те стъпала, издълбани в стените на дефилето, надолу към непробиваема цитадела.

Ронда предлага съвършената база за опознаване на Южна Испания, като Севиля, Кадис и Малага са на по-малко от два часа път с кола.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР