Президентът на САЩ Джо Байдън и водещите глобални съюзници предприеха

...
Президентът на САЩ Джо Байдън и водещите глобални съюзници предприеха
Коментари Харесай

Лидерите на Г-7 се споразумяха за пакет от заеми от 46 милиарда евро за Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и водещите световни съдружници започнаха дейности на два фронта в четвъртък на срещата на върха на Г-7, с цел да засилят солидарността си с Украйна, до момента в който тя се бори против нашествието на Русия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и основни световни съдружници ускориха поддръжката си за Украйна на два фронта в четвъртък.

Лидерите на Групата на седемте проправиха пътя за пакет от заеми от 46 милиарда евро за Киев, до момента в който Байдън подписа 10-годишно съглашение за сигурност с украинския Владимир Зеленски на годишната среща на върха на Г-7 в Южна Италия.

Парите и поддръжката за сигурност имаха за цел да показват взаимност и да изпратят ясно обръщение до съветския президент Владимир Путин, че водещите индустриализирани демокрации в света твърдо поддържат Украйна в нейния спор с Русия.

" Постигнахме политическо съглашение за даване на спомагателна финансова поддръжка на Украйна от към 50 милиарда $ (46 м...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР