Словения ще прегърне своя момент под светлините на прожекторите на

...
Словения ще прегърне своя момент под светлините на прожекторите на
Коментари Харесай

Треньорът на Словения: Дания е фаворит, но фаворитите са там, за да бъдат победени

Словения ще прегърне своя миг под светлините на прожекторите на Европейското състезание по футбол и може да аргументи огромно разтърсване, счита старши треньорът Матияж Кек в навечерието на първия мач от група „ С “ против Дания в неделя.

Тимът на Словения се завръща на Еврошампионат за повторно, откакто за последно взе участие през 2000 година. Последното интернационално присъединяване на тима беше  на Световното състезание през 2010 година, по време на първия интервал на Кек като треньор, тъй че за неговия състав от 26 индивида това е първия опит на огромната футболна сцена.

Рекорден брой словенски почитатели се чакат на мача в Щутгарт - на 503 километра от столицата на Словения Любляна, а Кек има вяра, че неговият тим би трябвало да се радва на статута си на новобранец.

„ Участието ни на Евро 2024 е привилегия, която футболистите завоюваха с отношението и представянето си. Може би трябваше да играят на предходни шампионати, само че ние сме тук в този момент. Повечето от нашите млади футболисти в никакъв случай не са изпитвали това - на клубно или национално равнище. Тук сме на най-високо равнище и съм уверен, че ще създадем всичко, с цел да реализираме позитивен резултат, тъй като човек може да се опасява даже и да е огромно име “, разяснява Матияж Кек.

Гледайте НА ЖИВО С КАРТИНА всички мачове от UEFA EURO 2024 изцяло гратис в сайта !

Словения и Дания се срещнаха и в квалификациите, а тимът на 62-годишният Кек удържа тъждество в Любляна, преди да загуби минимално в Копенхаген през предходната година.

„ Винаги виждам да приготвя тима, с цел да реализира положителен резултат. Дания е любимец, само че любимците са там, с цел да бъдат победени “, добави експертът.

Полузащитникът Тими Макс Елсник настоя, че тимът на Словения не е в Германия просто за статистиката.

„ Постигнахме задачата си, като дойдохме тук, само че това не е краят. Най-добрите тимове в Европа вземат участие на шампионата и ние сме измежду тях. Не би трябвало да изпитваме напрежение – всеки би трябвало да даде всичко от себе си, тъй като ние не играем такива мачове всеки ден. Но не би трябвало да забравяме да се любуваме на тези моменти, на тези мачове и да ги одобряваме, в противоположен случай те ще ни подминат. Ако покажем верния темперамент, можем да реализираме триумф “, съобщи той. / БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР