До 15 юни тази година в Областната дирекция на Държавен

...
До 15 юни тази година в Областната дирекция на Държавен
Коментари Харесай

Държавата отпуска 1 милион лева за подпомагане на рибопроизводители

До 15 юни тази година в Областната дирекция на Държавен фонд „ Земеделие “ /ДФЗ/ ще се прави банкет на заявки за подкрепяне на рибопроизводители, отглеждащи сладководна риба, посредством минимална помощ de minimis според Регламент (ЕС) 717/2014.

Определеният от Управителния съвет на ДФЗ бюджет по схемата е в размер на 1 000 000 лева Предоставянето на помощта е по искане на сектора за да се поддържат производителите на сладководна риба поради забележителното увеличение на цената на фуража, употребен в рибовъдството през тази година. Подпомагането ще бъде ориентирано за покриване на част от увеличените разноски за закупуване на фураж за изхранване на сладководните типове риби: шаранови (толстолоб, амур, сом), есетрови и пъстървови.

Финансовата поддръжка се дава на рибопроизводители, регистрирани по реда на член 25 от Закона за рибарството и аквакултурите (ЗРА), които са заявили произвеждане на риба през 2021-а. Размерът на подпомагането се дефинира на база действително закупен и употребен фураж. Подкрепата е до 90 лева на звук закупен и употребен фураж. Количествата се потвърждават с фактури, след административна инспекция на заявените по реда на член 27 от Закона за рибарството и аквакултурите (ЗРА) данни за 2021 година.

Максималният размер на помощта de minimis за едно и също дружество (в това число при съществуване на условия по превръщане: сливане/придобиване/разделяне), не може да надвишава левовата равноценност на 30 000 евро (58 674 лева.) за интервал от три поредни бюджетни години (2020-а – 2022-а).

Офисът на Областната дирекция на ДФЗ в Русе се намира на ул. „ Борисова “ 52, а за контакт може да се употребява следния е-mail: Повече информация може да откриете на уеб адрес:. Подробностите по отношение на опциите за кандидатстване и нужните документи може да откриете на уеб страницата на Областна администрация - Русе
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР