Дипломати се опитват да осигурят освобождаването на американската баскетболистка Бритни

...
Дипломати се опитват да осигурят освобождаването на американската баскетболистка Бритни
Коментари Харесай

Американска баскетболистка е заплашена от 10 г. затвор в Русия

Дипломати се пробват да обезпечат освобождението на американската баскетболистка Бритни Грайнър, откакто Русия заяви, че я е задържала предишния месец за владеене на масло от хашиш, съобщи Ройтерс, базирайки се на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, заяви Българска телеграфна агенция.

Без да загатва името на Грайнър съветската митническа работа в събота заяви, че е задържала атлетката през февруари, откакто спортистката е пристигнала в Москва с полет от Ню Йорк. При сканиране на багажа ѝ в него са били открити касети, съдържащи " течност с масло от хашиш " и против нея е формирано разследване. Престъплението се санкционира с 5 до 10 години затвор.

Грайнър беше разпозната от съветската осведомителна организация ТАСС, която се базира на собствен източник. Не е ясно по кое време тъкмо през февруари баскетболистката е била арестувана. Тя към момента се намира в ареста и сега тече следствие, заяви митническата работа.

На взаимна конференция през вчерашния ден с президентката на Молдова Мая Санду Блинкън сподели, че администрацията на президента Джо Байдън е назначила екип в посолството, който да се работи по случая на Грайнър. " На този стадий не мога да кажа доста от съображения за дискретност ", сподели той. " Имаме екип в посолството, който работи по случаите на други американци, арестувани в Русия. Правим всичко допустимо, с цел да се уверим, че техните права се съблюдават и почитат ", добави той. След съветската инвазия в Украйна и наложените от Западните страни широкообхватни наказания, целящи да изолират Москва, в събота Съединени американски щати предизвестиха жителите си да не пътуват до Русия и споделиха, че посолството в страната има лимитирани благоприятни условия да оказва помощ на американски жители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР