Диетологът и ендокринолог Наталия Лазуренко смята, че алкохолът, трансмазнините, пържените

...
Диетологът и ендокринолог Наталия Лазуренко смята, че алкохолът, трансмазнините, пържените
Коментари Харесай

Диетолог изброи храните, които пречат на мозъка

Диетологът и ендокринолог Наталия Лазуренко счита, че алкохолът, трансмазнините, пържените и сладките храни утежняват мозъчната функционалност. Пред радио „ Москва 24 ”, представена от БГНЕС, тя изясни, че алкохолните питиета имат отровен резултат и въздействат отрицателно на централната нервна система. Алкохолът също понижава интензивността на невроните, предизвика утежняване на настроението и меланхолия, сподели тя.

Лазуренко поучава да се изключат от диетата трансмазнините и преварените храни. Според нея, заради токсичните артикули, човек получава по-малко храна, защото те се " отсрочват по стените на кръвоносните съдове ", вследствие на което питателните субстанции не могат да си проправят път към отдалечени зони на организма.

Вредни за мозъка са и захарта, сладкишите и хлябът от бяло брашно. Диетоложката изясни, че тези артикули задействат процеса на гликиране в организма, вследствие на което се получава " захаризиране на биомолекулите ". „ Продуктите на гликиране основават по този начин наречените кръстосани връзки в нашето тяло в избрани структури, които блокират преноса на хранителни субстанции и нервни импулси и мозъкът безусловно стартира да умира “, сподели тя.

Гликацията е развой, при който има свързване на захар с протеин или лой в отсъствието на ензим, който да управлява тази реакция. Той нарушава функционалностите на молекулите в организма ни и поврежда колагена на кръвоносните съдове, като по този начин ни прави по-предразположени към хормонални разстройства, сърдечно-съдови, мозъчни и други болести.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР