Плодът, който може да повреди бъбреците и черния дроб. Диетолози

...
Плодът, който може да повреди бъбреците и черния дроб. Диетолози
Коментари Харесай

Плодът, който може да повреди бъбреците и черния дроб

Плодът, който може да повреди бъбреците и черния дроб. Диетолози предизвестяват за заплахите, които крият ягодите.Тези вкусни горски плодове,  могат да бъдат открити по рафтовете на магазините в разгара на сезона.

Кога ягодите могат да навредят?

 Повечето хора включват този артикул към диетата си, тъй като са уверени, че ягодите са здравословен и богат на витамини и минерали плод. Според специалистите, обаче не трябва да се протяга ръка незабавно към ягодите по време на диета.

Плодът, който може да повреди бъбреците и черния дроб 23.05.24 05:00 Гласови асистенти Гугъл Assistant и Siri: Кой да изберете и каква е разликата 23.05.24 04:00 Какво не би трябвало да допираме най-малко 20 минути след пробуждане 23.05.24 03:00 Eдинственото създание, което може да преживее края на света (ВИДЕО) 23.05.24 02:01 Депресията визира тялото и физическото здраве на човек: какво може да ви се случи 23.05.24 01:00

Яденето на ягоди елементарно предизвика алергии

Дори  и хората, които в никакъв случай не са имали негативна реакция към плода, са изложени на риск. Ягодовите семена могат да бъдат рискови, в случай че имате проблеми със стомашно-чревния тракт, съгласно специалистите.

Това се дължи на обстоятелството, че семената нервират лигавицата, което води до обостряне на язва на стомаха. Иползването на химикали при развъждането на ягоди, също се отразява отрицателно.

Прекомерната консумация на плодове, които са третирани против вредители с нападателни средства, нарушава функционалността на черния дроб и бъбреците.

За да се избегнат неприятни последствия за здравето, лекарят поучава да не се ядат повече от 200 гр ягоди дневно.

Консумирани в сезона, ягодите носят доста ползи 

Ятодите  оказват помощ за подсилване на имунната система. Те съдържат втамин С,който оказва помощ на тялото да сътвори мощна защитна преграда. Биофлавоноидите, съдържащи се в този плод, спомагат за по-доброто асимилиране на витамин С. Освен това витамин С играе значима роля за понижаване на възпалението и синтеза на колаген.

Предпазват сърцето

Консумацията на ягоди оказва помощ за намаление на кръвното налягане и нормализиране равнищата на холестерола. Този обичан плод съдържа витамин Е и антиоксиданти, което го прави потребен за очите. Ягодите оказват позитивен резултат и при меланхолия, защото фолиевата киселина и витамин B9, съдържащи се в тях, спомагат за нормализиране на работата на нервната система.

Източник: actualno

Още вести четете в: Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР