Храни с които ще подобрите концентрацията и паметта си. В

...
Храни с които ще подобрите концентрацията и паметта си. В
Коментари Харесай

Храни с които ще подобрите концентрацията и паметта си

Храни с които ще подобрите концентрацията и паметта си. В идващите редове ще приказваме за един от микроелементите, който не трябва да се подценява. Холинът играе жизненоважна роля за  възстановяване на здравето на мозъка, чак до до образуването на ДНК.

Холинът е изненадващо мъчно откриваем в най-разпространените марки мултивитамини и мнозина не получават задоволително от него.

Защо холинът е толкоз значим?

Храни с които ще подобрите концентрацията и паметта си 23.05.24 00:30 Тези 3 добавки ще създадат кожата ви по-млада и стегната: Какво да приемате 23.05.24 00:01 Компанията на Илон Мъск ще употребява чип в мозъка на още един човек: Защо ще го вършат 22.05.24 23:30 ИЗВЪНРЕДНО В SAFENEWS: Спец интервенция на Столична дирекция на вътрешните работи. Задържаха автокрадец с краден автомобил 22.05.24 23:20 Няколко страни признават Палестина, като страна 22.05.24 23:03

Холинът е водоразтворим микроелемент, който най-често се групира в фамилията на витамините от група В и се смята за значим за здравето. Той  служи за отбрана на клетките, нужен е и за синтеза на невротрансмитера ацетилхолин, който контролира сърдечния темп, кръвното налягане, свиването и отпущането на мускулите. Холинът има съществена роля в нервната система, изключително в мозъка, като подкрепя паметта, настроението, ученето и съсредоточаването.

Връзката сред холина и по-добрата когнитивна функционалност и паметта

Холинът оказва помощ за образуването на ДНК. Всъщност неналичието му е обвързвана с модифициране на структурата на ДНК и хромозомите, както и с промени в генната експресия. Той е и основен съставен елемент за образуването на витамини от група В в организма. Наличието на този микроелемнт в организма подкрепя черния дроб при отделянето на холестерола.

Препоръчителното на ден количество холин

Организмът може самичък да създава холин в дребни количества в черния дроб. Това обаче, не е задоволително, с цел да се задоволи организмат с дневните потребности. Ето за какво би трябвало да  компенсираме посредством консумация на храни с високо наличие на холин.

Храни, богати на холин

Холинът е доста значим за мозъка, сърцето, черния дроб, имунитета, метаболизма, клетките и репродуктивното здраве на дамите.

Птиче месо

Птичето месо обезпечава доста количество холин. Пилешкото и пуешкото месо са разновидности, които освен ни дават силата, от която се нуждаем, с цел да се оправим денем, само че и работят за построяването на здрави мускули и тъкани в цялото ни тяло.

Яйца

Само в едно яйце ще откриете съвсем 147 mg от този микроелемент. Това значи, че обичаният ви омлет с три яйца ще ви помогне да извършите дневната си квота за коли. Жълтъкът на яйцето е с най-висока централизация на това хранително вещество.

Кръстоцветни зеленчуци

Брюкселското зеле, кейлът, броколите или карфиолът обезпечават обилие от фибри, витамини, минерали и, несъмнено, холин. Броколите са един от най-хубавите източници на холин.

Бобови растения

Растения, като фасул, грах, нахут и леща, съдържат освен растителни протеини, само че и фибри и холин. А що се отнася до холина, грахът е преди всичко в листата.

Картофи

Въпреки че, този зарзават постоянно получава неприятна популярност, картофите са супер източник на хранителни субстанции като фибри, калий, витамини и несъмнено, холин. Един огромен печен картоф обезпечава към 45 mg холин. Ако приготвяте картофено пюре, картофена салата, пържени картофи или печени картофи, приготвяйте ги необелени, защото точно в тях се съдържат множеството хранителни субстанции.

Източник: actualno

Още вести четете в: Здраве, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР