Депресията е мозъчно разстройство, което може да доведе до тежък

...
Депресията е мозъчно разстройство, което може да доведе до тежък
Коментари Харесай

Депресията засяга тялото и физическото здраве на човек: какво може да ви се случи

Депресията е мозъчно разстройство, което може да докара до тежък прочувствен стрес. Промените в мозъчната функционалност също могат да имат огромно влияние върху тялото ви и да причинят цялостен ​​набор от физически проблеми, които засягат всичко – от сърцето до имунната ви система.

Депресията освен предизвиква физически признаци

– тя може също да усили риска от или да утежни избрани физически болести или положения. От своя страна някои болести също могат да провокират меланхолия.

Депресията визира освен настроението ви. Ето някои от най-честите физически признаци на меланхолия:

Депресията визира тялото и физическото здраве на човек: какво може да ви се случи 23.05.24 01:00 Храни с които ще подобрите концентрацията и паметта си 23.05.24 00:30 Тези 3 добавки ще създадат кожата ви по-млада и стегната: Какво да приемате 23.05.24 00:01 Компанията на Илон Мъск ще употребява чип в мозъка на още един човек: Защо ще го вършат 22.05.24 23:30 ИЗВЪНРЕДНО В SAFENEWS: Спец интервенция на Столична дирекция на вътрешните работи. Задържаха автокрадец с краден автомобил 22.05.24 23:20

Повишени болки, които засягат към двама от трима души с меланхолия
Хронична отмалялост
Намален интерес към секса
Намален вкус
Безсъние, липса на бездънен сън или прекалено много сън

Снимка: Pixabay

Какво предизвиква тези признаци на меланхолия?

Промените в мозъка засягат доста системи на тялото. Например, ненормалното действие на мозъчни невротрансмитери като серотонин може да промени прага ви на болежка.
Това значи, че ставате по-чувствителни към болежка, изключително болежка в гърба. Серотонинът също въздейства на съня и понижава половото предпочитание – съвсем половината от хората с меланхолия имат проблеми със секса.
За страдание, хората с меланхолия, както и техните фамилии и снабдители на здравни услуги, постоянно подценяват физическите признаци и признаци на меланхолия. В един проблем откривателите откриха, че проблемите със съня, умората и здравословните терзания са мощни знаци за меланхолия при по-възрастни хора. Но те откриха, че тези признаци постоянно и неправилно се пренебрегват като естествена част от стареенето.

Депресията усилва риска от физическо заболяване

За страдание, при психологичните разстройства рискът от развиване на редица други болести и положения е доста по-висок, да вземем за пример заради нараснали равнища на хормони на напрежението като кортизол или адреналин.

Това визира имунната система, затруднявайки организма да се бори с инфекцията. Депресията също е обвързвана със сърдечни болести и нараснал риск от корист с субстанции.

Смята се, че доста от физическите промени, породени от меланхолия, като бодърствуване или липса на бездънен сън, отслабват имунната система. Това може да утежни съществуващите условия.

На собствен ред физическите промени, породени от меланхолия или хронично заболяване, могат да провокират или влошат депресията. Всички тези промени могат да доведат до циничен кръг, който е мъчно да се прекъсне без лекуване както на депресията, по този начин и на всяко друго заболяване.

Какви болести постоянно се появяват дружно с депресията:

Остри сърдечно-съдови болести
Сърдечна исхемия
болестта на Паркинсон
Автоимунни болести като множествена склероза или лупус
ХИВ СПИН
Рак
Диабет
Заболяване на бъбреците
Артрит

Депресията покачва риска от някои от тези болести,

само че не постоянно. Например, няма доказателства в поддръжка на това, че депресията води до рак, макар че двете болести постоянно съществуват по едно и също време.
В същото време е значимо да се знае, че депресията не е неминуем резултат от съществени болести като рак и ХИВ и че не може да бъде следена.

Как депресията въздейства на болестта ви, откакто се разболеете?

Първо, по-вероятно е да имате затруднения. Това може да е правилно, тъй като депресията усилва физическите промени в мозъка и тялото ви.
Например, в случай че към този момент имате сърдечно заболяване, по-високите равнища на хормоните на напрежението могат да затруднят тялото ви да възвърне тъканта, от която се нуждае.
Депресията може също да затрудни спазването на инструкциите, приемането на медикаменти или придържането към други аспекти на вашия режим на лекуване. Болката, обвързвана с депресията, също може да направи депресията по-трудна за лекуване. Това значи, че хората с хронична болежка са склонни да имат по-лоши резултати от депресията.

Източник: WebMD /Превод:SafeNews

Още вести четете в: Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР