Най-големите отличия на МУ – Варна – Почетен знак със

...
Най-големите отличия на МУ – Варна – Почетен знак със
Коментари Харесай

Връчиха най-големите отличия на МУ – Варна – „Почетен знак със синя лента“

Най-големите оценки на МУ – Варна – „ Почетен знак със синя лента “, бяха връчени от ректора проф. доктор Димитър Райков на тържествена гала, извършена на 21 май в първа публика на Университета, оповестиха от висшето образователно заведение. Наградите се връчват за 20-и път в навечерието на празника 24 май на най-изявените персони и колективи със заслуги и достижения в региона на науката и висшето обучение и за издигане престижа на МУ-Варна.

Тази година с влиятелните оценки бяха удостоени:

Проф. доктор Росен Маджов, д.м.н. – за изключителни заслуги за издигане на престижа на МУ-Варна в позицията му на заместник-ректор „ научна активност “; за дългогодишна дейна научна и преподавателска дейност; за принос в развиването на лечебно-диагностичния развой в УМБАЛ „ Св. Марина “ – Варна. Проф. Маджов е заместник-ректор „ Научна активност “ (2004-2012); началник на Катедрата по хирургични заболявания (2012-2024); шеф на втора клиника по хирургия (2004-2023).

Проф. доктор Боян Балев, д.м. – за дългогодишна дейна преподавателска и научна дейност в региона на образната диагностика; за извънреден принос в развиването на лечебно-диагностичния развой в УМБАЛ „ Св. Марина “ – Варна. Проф. Балев е началник на катедрата по образна диагностика и лъчелечение (2004-2020); шеф на центъра за образна диагностика, поделение по рентгенология (2003-2020).

Проф. доктор Кирил Христозов, д.м. – за дългогодишна преподавателска и научна активност в региона на ендокринологията; за извънреден принос в развиването на лечебно-диагностичния развой в УМБАЛ „ Св. Марина “ – Варна; Проф. Христозов е началник на образователния бранш по ендокринология и заболявания на обмяната (2004-2024); шеф на клиниката по ендокринология в УМБАЛ „ Св. Марина “ (2004-2023).

Проф. доктор Бистра Калчева, д.ф. – за одобряване престижа на МУ-Варна в научноизследователската и плановата дейност; за важен принос към просветителната и  експертната дейност; за заслуги за развиването на Факултета по фармация.

Проф. Калчева е началник на Катедра „ Фармацевтични науки “ (2012-2014); началник на Катедра „ Фармацевтични технологии “ (2014-2018); ръководител на комисията по нравственос на научните проучвания (2012-2024).

Проф. доктор Вера Крумова, д.м.  – за изключителни заслуги към МУ-Варна и проявен висок професионализъм, отговорност и всеотдайност; за принос в методичното управление за развиването на катедрата по ортодонтия към Факултета по дентална медицина; за полагане основите на преподаването по ортодонтия; за израстването на университетския състав на катедрата по ортодонтия.

МУ – Варна присъди и колективна премия на екипа на Библиотеката на МУ – Варна.  

Призът е за издигане престижа на МУ – Варна в обезпечаването на висококачествено образование; за подкрепяне на образователната и преподавателската активност посредством потребление на модерни библиотечни и осведомителни ресурси; за основаване на институционален репозиториум с отворен достъп; за създаване на университетска платформа с цифрова сбирка.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР