Делото, част от което е сюжетът, станал известен като канибалската

...
Делото, част от което е сюжетът, станал известен като канибалската
Коментари Харесай

Делото с канибалската заплаха е прибрано във върховната прокуратура

Делото, част от което е сюжетът, станал прочут като " канибалската опасност ", по някаква причина е изтънчено във Върховната касационна прокуратура. Преписката е от 2009 година и би трябвало да е архивирана в Софийската градска прокуратура. Точно от градската прокуратура Министерство на вътрешните работи е изискало материалите, защото инспекцията бе отворена отначало от министерството. Това е метод да се крие делото, да се саботира, разяснява пред в. " Сега " служебният вътрешен министър Бойко Рашков. Според него има нови обстоятелства, които не са взети поради, когато делото е пратено в архива преди повече от 10 години.

" Канибалската опасност " е единствено една от инспекциите, свързани с някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисoв, които Министерство на вътрешните работи под управлението на Рашков стартира. Борисов бе и разпитан по нея.

Рашков твърди, че Борисов е заплашвал предприемач, че " фамилията му няма да разбере дали не яде неговото месо ". Човекът бил заплашван, тъй като бил очевидец по дело на Софийската градска прокуратура от 2009 година, водено против незнаен причинител. Според Рашков, в случай че очевидецът не бил отдръпнал показанията си тогава, министър от първото държавно управление на Борисов щял да бъде наказан на затвор за рушвет от 200 хиляди лева Когато описа историята, министърът направи отпратка към прословутата среща " Ти си го избра " в дома на Борисов в Банкя, от която преди години изтекоха записи на диалози. Затова и неотдавна Министерство на вътрешните работи разпита някогашният аграрни министър Мирослав Найденов, някогашният градски прокурор Николай Кокинов и някогашният шеф на следствието Бойко Найденов.

Кокинов стана прочут от записите с репликата към Борисов по адрес на тогавашния основен прокурор Сотир Цацаров: " Не ми се подсмихвай, ти си го избра ". В диалозите взе участие и Найденов, който към оня миг е разследван и разисква с прокурора делото против него в наличието на Борисов.

" Знаеш ли кое е неприятното, като са го разпитвали тоя Симеонов (бившия началник на фонд " Земеделие ", дал показания против Найденов и пратен поради това аташе в Брюксел), те са го питали вътре: Борисов ли ти предложи да отидеш в Брюксел... Я си показа, че на следващия ден го вкарат в зала т'ва и тоя го изправят пред 100 индивида и той ще каже - ми те ме викнаха горе и ми предложиха да отида в Брюксел, с цел да си мълча ", споделя тогава някогашният аграрни министър.

" Сега " опита да разбере от държавното обвиняване за какво делото е във Върховната касационна прокуратура и дали това значи, че е допустимо преписката да бъде обновена. Отговори обаче не пристигнаха. От Министерство на вътрешните работи са пратили всичко, събрано от тях в този момент, на Софийската градска прокуратура.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР