При проверки на четири превозни средства, влизащи в страната от

...
При проверки на четири превозни средства, влизащи в страната от
Коментари Харесай

Хванаха 6557 кутии контрабандни цигари на Капитан Андреево

При инспекции на четири транспортни средства, влизащи в страната от Турция през КГПП – Капитан Андреево, са конфискувани общо 131 140 къса (6557 кутии) контрабандни цигари, оповестяват от Министерство на вътрешните работи. Акцизните артикули са открити в границите на взаимните дейности на екипи от Групово дело „ Гранична полиция “, Групово дело „ Борба с проведената престъпност “, Агенция „ Митници “ и Национална организация за приходите против контрабандата.

В един от случаите, по метода „ разбор на риска “, за щателна митническа инспекция, в това число с рентгенова инсталация, бил селектиран товарен автомобил с българска регистрация, чийто лидер - турски жител, показал постоянни документи за транспортираната групажна стока от Турция за страни от Западна Европа. Физическата инспекция била осъществена поради установени необикновени плътности в транспортирания товар. Открити са 6 кашона с 76 400 къса (3820 кутии) цигари от разнообразни търговски марки, без български акцизен бандерол.

Контрабандни цигари и два особено построени тайника са открити при ревизия на лек автомобил с румънска регистрация. Водачът – жител на северната ни съседка и неговата спътница, които пътували от Турция за Румъния, декларирали пред митническите чиновници, че нямат нищо за обявление. В хода на контролните дейности бил отстранен мокета в багажното поделение и открит празен тайник. Последвала инспекция на транспортното средство с рентгенова инсталация, при която са маркирани необикновени плътности на тавана, в който е открит различен тайник с укрити в него 24 940 къса (1247 кутии) цигари.

Общо 29 800 къса (1490 кутии) цигари са открити при други две инспекции. 530 кутии били скрити в аварийна гума на товарен автомобил, пътуващ от Турция през България за Франция. Другите 18 400 къса (920 кутии) цигари са открити на четири разнообразни места в лек автомобил - във фабричните кухини на багажника, в тавана на купето, в аварийна гума и в задната ризница. Колата с българска регистрация управлявал български жител, пътуващ от Турция за България.  

На водачите на транспортните средства са формирани актове по Закона за митниците за опит да бъдат превозени акцизни артикули през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи. За откритите особено построени тайници на водача на автомобила са формирани и актове за административно нарушаване.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР