Министърът от военния кабинет на Израел - Бени Ганц, постави

...
Министърът от военния кабинет на Израел - Бени Ганц, постави
Коментари Харесай

Военният министър на Израел постави ултиматум на Нетаняху

Министърът от военния кабинет на Израел - Бени Ганц, сложи ултиматум на премиера Бенямин Нетаняху.
Ганц съобщи, че ще подаде оставка, в случай че до 3 седмици не бъде създаден и признат проект за следвоенното ръководство на Ивицата Газа.

" Ако поставите националното над персоналното - ние сме с вас в тази битка. Но в случай че изберете пътя на фанатизма и поведете нацията към бездна, то ние ще бъдем принудени да се оттеглим от държавното управление ", сподели Ганц.

Нетаняху разяснява, че проектът би означавал " проваляне за Израел ". Междувременно се организира следващ огромен митинг с искане за оставка на държавното управление и неотложно освобождение на заложниците в Тел Авив. Стигна се до конфликти сред стачкуващи и полиция.

" Можем да се борим един до друг. До 8 юни военният кабинет би трябвало да създаде и подпише проект, с който ще докара до осъществяването на шест стратегически цели от национално значение. Да се върнат вкъщи заложниците, да се приключи активността на Хамас, да се демилитаризира Газа и да се подсигурява, че Израел е виновен за сигурността в Ивицата. Освен това да се образува американска, европейска, арабска и палестинска администрация, които цивилизовано ще ръководят Ивицата и ще положат основите за бъдещо различно ръководство, което не е нито Хамас, нито Абас ", съобщи Бени Ганц, министър във военния кабинет на Израел.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР