Общественото мнение в Украйна и отношението към войната може да

...
Общественото мнение в Украйна и отношението към войната може да
Коментари Харесай

Арестович: През зимата няма да има ток и ще тръгнат ковчези... Настроенията ще се променят драстично

Общественото мнение в Украйна и отношението към войната може да се промени трагично до зимата. Това съобщи някогашният консултант в канцеларията на президента на Украйна Олексий Арестович в ефира на видеоблога „ Хвиля “.

„ Тук има и един въпрос – публичното мнение. Когато беше 33% за мирни договаряния, а две трети - за опазване на границите от 1991 година за продължение на войната, добре, тогава можем да се усещаме много уверени. Но когато 66% или 67% са за преустановяване на войната, то това е фактор, който не може да бъде подценен ", разяснява някогашният консултант, който избяга на Запад след свалянето на главнокомандващия ВСУ ген. Валерий Залужни.

" В композиция с икономическия колапс, който ще имаме за дребния и междинен бизнес до есента, с влизането в зимния сезон без ток, първите загуби измежду мобилизираните, а те ще бъдат много съществени, тогава към ноември настроенията на хората ще бъдат изцяло непредвидичи. Това може да е значим фактор, който не сме взели поради. Социологията не може да бъде пренебрегната като сухи цифри, пъкъла се приема като сила, която образува публичното мнение “ " сподели Арестович.

Бившият консултант изрази неразбиране от обстоятелството, че Украйна се концентрира върху офанзивите против Крим, до момента в който главните боеве се водят на изток и север и войските там се нуждаят от помощ.

Според Арестович опитът за нокаутиране на съветската противовъздушна защита в Крим ще бъде несполучлив, защото с изключение на комплекси на земята отбрана може да обезпечи и съветската авиация.

„ Русия също по този начин може да обезпечи противовъздушна защита със лични самолети и ще се опита да направи това. Тук по-скоро има почистване на терен за офанзиви против линиите за доставки - по Кримския мост и сухопътната железница, която скоро ще бъде изцяло подготвена. Снабдяването е основният въпрос ", разяснява той.

" Имаме такава смешна " асиметрия " - ние поддържаме главните си удари на юг, а те ускоряват офанзивите си от изток и север, в региона на Харков. Ето за какво поражда един внимателен въпрос - за какво непрекъснато нападаме Крим, в случай че сухопътните сили ни оказват напън основно на север и изток? ", пита Арестович

" Това може да се изясни с логиката, че износът/вносът, свободата на корабоплаването и сигурността в Черноморския район се правят оценка като по-важни от директната помощ за нашите войски ", заключава Олексий Арестович.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР