Политолози очакват до 8 партии в 50-ото Народно събраниеПолитологът проф.

...
Политолози очакват до 8 партии в 50-ото Народно събраниеПолитологът проф.
Коментари Харесай

Политолози очакват до 8 партии в 50-ото Народно събрание

Политолози чакат до 8 партии в 50-ото Народно заседание
Политологът проф. Светослав Малинов съобщи, че ПП-ДБ се борят да си върнат част от гласовете. Моето чувство е, че акцията е вяла, само че от кое място да пристигна нова сила? Няма нов политически състезател на сцената, като новите лица са извънредно малко. Няма изключително огромно предпочитание нови хора да се включват в политиката, разяснява проф. Малинов в студиото на bTV.
Според него няма огромни имена, които да желаят да се включат в изборите.
Проф. Малинов не чака някоя по-малка групировка да влезе в Народното събрание и да бъде основен фактор. Той е на мнение обаче, че в 50-о Народно заседание може да влязат до 8 партии. Проф. Светослав Малинов не чака по-висока изборна интензивност от предходните избори.
Стойчев уточни, че в идващия парламент може да има сред 6 и 8 партии. Ако са повече партиите, по-лесно може да се направи болшинство.
Според него протестният избор мъчно може да бъде обран от някои политически партии. Протестният избор ще се осъществя сред „ не поддържам никого “ или въобще няма да се осъществя.
Той разяснява и митинга на преподавателите във ВУЗ-овете.
Проф. Малинов изясни, че един от триумфите на служебното държавно управление е, че е съумяло да се оправи с митинга на академичната общественост. При такава система, която директно зависи от държавното финансиране, нямаме огромни опция за увеличение на приходи, макар че има съществени опция за увеличение заплатите на преподавателите, уточни проф. Малинов.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР