Фестивал на розата. Снимка: Искра.бг Днес приключва Празникът на розата. За

...
Фестивал на розата. Снимка: Искра.бг
Днес приключва Празникът на розата. За
Коментари Харесай

Празник на розата в Казанлък: Вижте кадри от празничното дефиле

Фестивал на розата. Снимка: Искра.бг

Днес завършва Празникът на розата . За тридневното събитие, което стартира на 31 май, хиляди българи и посетители на страната , се стекоха в Казанлък .

В 10:00 часа беше осъществен ритуалът „ Розобер “ край Казанлък . А в 12:00 часа по основния бул. мина празничното карнавално шествие , от което публицист на Искра.бг изпрати фрагменти. Именно то е кулминационната точка в 121-ия Празник на розата, когато през центъра минаха представители на разнообразни сформира, учебни заведения, клубове, читалища и други от цялата страна.

Чрез карнавалното дефиле се включиха 5000 души . По време на него бяха пресъздадени разнообразни моменти от историята и многоликата просвета на Розовата котловина .

Шествието продължи към час и беше предвождано от Царица Роза 2024 Неделина Неделчева и нейните подгласнички Елена Николаева и Мариам Григорова .

„ Днес Казанлък чества, щастлива съм, че мога да бъда част от този необикновен празник и ще поведа единственото по рода си – Шествието на розата “, показа Неделчева пред публицисти.

Заради честванията до 15:00 часа има основана краткотрайна организация на придвижването и смяна в разписанията и маршрута на градския и междуселищен превоз.

В рамките на деня гостите имат опция да посетят и ревюто на вино розе „ Rose Wine Expo “, ситуирано в залите на Народно читалище „ Искра – 1860 “.

Програмата ще бъде закрита на площад „ Севтополис “ с концерт на Веселин Маринов и Тържествена заря-проверка във връзка Деня на Ботев и починалите за свободата на България.

С мирис на рози мина днешният розобер

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР