“На всяка цена ще върнем Витоша на гражданите и тя

...
“На всяка цена ще върнем Витоша на гражданите и тя
Коментари Харесай

Терзиев готов да издаде нова заповед за премахването на съоръженията на “Витоша ски”

“На всяка цена ще върнем Витоша на жителите и тя ще стане налично място за целогодишен спорт и туризъм. Готови сме да приказваме с сдружението, с цел да намерим бързо решение за създаване на нови лифтове по трасетата на съществуващите. При отвращение за съдействие съм подготвен да издам заповед по отношение на пълномощията си по Закон за устройство на територията за унищожаване на рисковите неработещи уреди. ”

Това съобщи столичният кмет Васил Терзиев във връзка полемиките за неработещите лифтове на Витоша. На взаимна конференция с ръководителя на групата общински съветници на ПП-ДБ-Спаси София Борис Бонев, двамата подчертаха, чеекипът им е изискал всички документи по контракта за приватизация и следприватизационния надзор и се зарекоха, че ще употребяват всички правни принадлежности, с цел да защитят публичния интерес на столичани.

От ГЕРБ-СДС в СОС пък подчертаха, че със прекъсването на Симеоновски въжен превоз притежателят на лифтовете „ Витоша ски “ нарушава приватизационния контракт. В този подтекст Столична община едлъжна да наложи плануванаъа по контракт неустойката в размер на 8,3 млн. лева, обявиха представители на обединението в локалния парламент. Веднага след налагане на глобата идната
стъпка, която би трябвало да се предприеме е повреждане на приватизационния контракт и връщане на лифтовите уреди на общината, разясниха общинските съветници от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев, Прошко Прошков, Антон Хекимян и Мирослав Боршош.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР