Държавният секретар на САЩ Майк Помпео призова международната общност да

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео призова международната общност да
Коментари Харесай

Помпео: Дипломатическият и икономически натиск върху Северна Корея да се запази

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео прикани интернационалната общественост да продължи да поддържа дипломатическия и стопански напън върху Северна Корея до момента в който Пхенян не се откаже от нуклеарните си оръжия, съобщи Франс прес.

 © Българска телеграфна агенция
На срещи в границите на форума на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) " настоях какъв брой значимо е да се резервира дипломатическият и стопански напън върху Северна Корея за реализиране на дефинитивна и изцяло тествана денуклеаризация, за каквато се ангажира КНДР ", съобщи Помпео.

" Ясно е, че нашите сътрудници и съдружници в АСЕАН знаят какъв брой значима е денуклеаризацията на Северна Корея за личната им сигурност ", добави той. Ето за какво " им предложих строго да ползват всички наказания, в това число цялостното преустановяване на противозаконни прехвърляния на нефт от транспортен съд на транспортен съд " за доставки в Северна Корея, съобщи Помпео.

Той по-конкретно разкритикува Русия, като загатна информации, че тя продължава да търгува със севернокорейци и да предлага работа на експатрирани севернокорейски служащи, които са значим източник на доходи за режима в Пхенян. " Това би било нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и всякакво нарушаване ще се одобри доста съществено от Съединени американски щати ", сподели Помпео и съобщи, че ще разиска въпроса с Москва.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР