Държавната телевизия на Русия отново и отново излъчва речи на

...
Държавната телевизия на Русия отново и отново излъчва речи на
Коментари Харесай

Пукнатини в системата Путин. Как се опитват да ги замажат.

Държавната телевизия на Русия още веднъж и още веднъж излъчва речи на съветския президент: той благодари ту на силите за сигурност, ту на народа – за солидарността, издръжливостта и патриотизма, отбелязва АРД. „ Обществените организации, религиозните общности и водещите политически партии заеха ясна и еднопосочна позиция, основана на конституцията. Това в действителност се отнася за цялото  общество “, съобщи Путин.

Неговите думи звучат по този начин, сякаш хиляди жители са се изправили на опозиция против бойците на „ Вагнер “, един до друг с съветските военни и силите за сигурност – и водени от държавното управление, както акцентира министър-председателят Михаил Мишустин: „ Всички членове на кабинета бяха на работните си места. Те действаха ясно и в съгласие под управлението на президента “.

Пропагандни фрагменти изместват парливите въпроси

Съобщенията от Кремъл се стремят да прикрият това, което фактически можеше да се види: фотосите от Ростов на Дон, на които младежи беседват с забележим интерес с бойците от „ Вагнер “, завзели военните обекти в града. Снимките на багери, които разрушават автомагистралите, с цел да спрат напредъка на метежниците. Мълчанието на политическото управление на страната, чиито спешни съвещания нормално се предават по малкия екран в цялостния им размер.

На недоумението и на острите въпроси по какъв начин се получи по този начин, че въоръжените бойци на поддръжник на Путин стигнаха съвсем гладко до Москва, започнаха да се опълчват пропагандни фрагменти и самоуверени слова.

Путин се появява на Катедралния площад в Москва, на който в миналото са били коронясване царете, с цел да поздрави представителите на своя боен уред за проявените от тях смелост и мъжество. Сред тях е и военният министър Шойгу, от който по уикенда нито се видя, нито се чу нещо. „ Всички вие защитихте нашия парламентарен ред, живота, сигурността и свободата на нашите жители, опазихте страната ни от разтърсвания. Де факто – предотвратихте революция “, цитира думите на президента АРД.

Всичко е оптимално с напрежение и трагично. Така се отклонява вниманието от въпросите, които се натрапват: за какво съветският президент, считан за незаместим балансьор сред враждуващите властови кръгове, не постави завършек на нарастващия спор сред шефа на „ Вагнер “ и военния министър. Защо той, гарантът за непоклатимост и сигурност, опрости прегрешенията на бунтовника, който в началото заплаши със съществени санкции, пита АРД.

Критиките са " празни приказки "

Тези въпроси не се слагат нито в телевизионните шоу стратегии, нито по околните до Кремъл телевизионни канали. Те намират място единствено в обществените медии, поддържани от критици на Кремъл в заточение, акцентира немската медия. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков назовава тези критици „ хиперемоционални псевдоексперти “, а думите им дефинира като „ празни приказки “.

Единственото, което има значение, обобщава АРД, е линията, начертана от Кремъл, която в този момент се повтаря и повтаря. Наслагват се слой по слой от съответните изявления, изявленията и репортажи – за да се запълнят пукнатините, лъснали във властовия уред. Колкото по-дълбоки са, толкоз по-усърдно се замазват, разяснява кореспондентката на АРД в Москва Кристина Нагел.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР