Дания затвори 5 общини с население от 280 хил. души,

...
Дания затвори 5 общини с население от 280 хил. души,
Коментари Харесай

Могат ли датските норки да предизвикат паралелна пандемия от Covid-19?

Дания затвори 5 общини с население от 280 хиляди души, откакто в Северна Ютландия мутирал вирус се съобщи от човек върху , отглеждани във ферми за кожи. Последиците от разновидността за действието на бъдещите ваксини не са ясни. За да се предотвратят вредите върху здравето на популацията държавното управление стартира заличаването на 15 млн. норки,пише немското издание Focus.
Когато датчаните включат своите радиатори силата за тях най-често идва  от системата за централно топлоснабдяване, електростанциите работят като изгарят отпадък. От петък, 6 ноември горивото за град Орборг в продължение на доста дни в границите на 5-10% ще се състои от мъртви норки - по 70 тона дневно. В региона, където има 800 ферми за норки през последните седмици бяха регистрирани огнища на .
 Експерти: Неадекватните ограничения на страната убиват (ВИДЕО) Експерти: Неадекватните ограничения на страната убиват (ВИДЕО)
Тази вечер от 18:00 ч. пред Здравното министерство ще се организира митинг, против ограниченията, които страната подхваща, в битката против CO...
Още през октомври управляващите разпоредиха да се убият инфектираните животни и норки в радиус от 8 км. Явно задачата се оказа непостижима. Властите не съумяват да съберат мъртвите животни, лисиците идват да пируват. По думите на министър-председателят на Дания Метте Фредериксен с мутиралия " Клъстер 5 " са се заразили 12 души. В пет общини бе разгласен локдаун. Всички 280 хиляди поданици са призовани да си създадат тест. Движението на фериботите, влаковете и рейсовете е спряно. Някои хора не могат да отидат на работа.
се отглеждат в тесни пространства, от което нараства рискът от огромен брой инфектирани и опция за разновидности. 
До какъв брой е рисков " Клъстер 5 "?
Повечето от разработваните сега ваксини са ориентирани към активирането на изработването на антитела в човешкия организъм. При заразяване с Covid-19 те могат да се прикрепят към шиповидните белтъци, които за вируса са ключ към проникването в човешките кафези и размножаването там. Антителата вършат този " ключ " неспособен. Но в тази ситуация с разновидността " Клъстер 5 " шиповидният белтък е изменен. Учени от датския Институт по инфекциозни болести са открили, че разновидността на вируса е по-малко сензитивен към антитела.
 Коронавирусът полази норки във ферми в шест страни Коронавирусът полази норки във ферми в шест страни
Дания и Съединени американски щати са измежду шест страни, които са съобщили за нови случаи на ковид, свързани с ферми за норки, заяви Световната здравна...
Според учените от института от една страна е допустимо хората, които са преболедували елементарния да нямат имунитет към " Клъстер 5 " От друга страна има риск от това, разработваните в този момент ваксини да се окажат безполезни. В най-лошия случай това може да докара до паралелна пандемия, за която ще би трябвало да се създават нови ваксини.
До 6 ноември от Световната здравна организация не виждаха признаци за нараснал риск от " Клъстер 5 ". Вече има доста разновидности на Sars-CoV-2. Дали датските управляващи не прекалиха с ограниченията? От датския Институт по инфекциозни болести считат, че би трябвало да се работи навреме - в случай че се чака появяването на последното доказателство - може да е късно. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР