Отборът на Хебър се спаси и ще играе в елита

...
Отборът на Хебър се спаси и ще играе в елита
Коментари Харесай

Хебър се спаси след драматичен обрат за финал

Отборът на Хебър се избави и ще играе в елита на България и през идващия сезон. В трагичен финален мач от шампионата „ гробарите “ направиха цялостен поврат от 0:1 до 3:1 на „ Георги Бенковски “ в Пазарджик.

През второто полувреме Хебър съумя да промени хода на събитията, откакто на почивката при 0:1, при развиването на останалите мачове от третата шестица, отборът изпадаше непосредствено във втория ешелон.

В последна сметка, във Втора лига ще играят Етър и Пирин. Ботев Враца ще играе бараж за оставане.

Хебър приключи с 34 точки на 13-ото място, с точка повече от Ботев Враца и с две пред Пирин.

В 3-ата минута на добавеното време за първата част отбраната на домакините се пропука. Мартин Моран засече топката с глава след центриране от корнер, с цел да поведе своите напред в резултата за 1:0.

Точно след подновяването на играта след почивката домакините съумяха да вкарат бърз гол. Атанас Кабов стреля от фаул, топката рикошира, само че въпреки всичко попадна на главата на Жоао Сеско, който се разписа. 

В 62-ата минута Шейх Диаманка получи топката на дъгата на наказателното поле, обърна се, съумя да финтира Принц Мбаке и с мощен удар вкара топката в мрежата. След преразглеждане с ВАР попадението не беше зачетено поради засада.

Само четири минути по-късно Шейх Диаманка към този момент се трансформира в воин за своите. След центриране на Атанас Кабов в наказателното поле, вратарят на гостите Кристиян Секулич се засуети, не съумя да овладее топката, Шейх Диаманка го изпревари и вкара топката в мрежата за 2:1. 

В 84-ата минута неточност в средата на терена на отбраната на Етър разреши на Атанас Кабов да овладее, да напредне и след страховит рейд да вкара топката във вратата за наслада на почитателите от Пазарджик.



Стартови сформира:

Хебър : 1. Петър Дебърлиев, 43. Жоао Сеско, 24. Лазар Марин, 13. Архан Исуф, 75. Йохан Н'зи, 44. Николай Николаев, 10. Ангел Бастунов, 99. Георги Каракашев, 9. Николас Пенев, 17. Марк-Емилио Папазов, 29. Шейх Диаманка

Треньор: Любослав Пенев

Етър : 12. Кристиян Секулич, 4. Георги Александров, 6. Горка Ларучея, 13. Дидис Пита, 94. Емануел Тибоуе, 9. Иван Василев, 7. Кольо Станев, 77. Мартин Николов, 8. Моран Абдиел, 44. Принц Мбаке, 24. Шахредин Букхолда

Треньор: Светослав Петров

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР