Д-р Георги Миндов пред Монитор, че ситуацията с епидемията отново

...
Д-р Георги Миндов пред Монитор, че ситуацията с епидемията отново
Коментари Харесай

Лекар: В момента сме за пълен локдаун!

Д-р Георги Миндов пред Монитор, че обстановката с епидемията още веднъж е за цялостен локдаун. Ето какво сподели той.

" Трагично е ситуацията пред кабинета. Има безпорядък и цялостно разбъркване на потоците - деца възрастни, заболели от други болести. Струпват се по едно и също време в коридорите карантинирани от COVID-19 дружно с другите заболели - дребни и огромни. Освен това има случаи, в които карантинирани идват да си вземат болничния, тъй като работодателят му го желае, т.е. той нарушава карантината, с цел да си вземе от лекаря и занесе при шефа болничния.

При децата има цялостен безпорядък - учебните заведения и детските градини са си издали неписана заповед и за най-малката хремичка или кихане ги пращат при персоналния доктор. Това води до скупчване на деца пред кабинетите, които имат елементарна хрема. Сега с изключение на деца с Коронавирус има и много с ринит, само че всички се струпват вкупом в коридора. Хремата не е незабавно положение, само че се изпада в суматохи и се дава напън да минат на обзор денем.

Като цяло е кошмарно положението пред кабинетите - има доста наплашени пациенти, което води до скупчването на хора и деца с леки хреми дружно с заболели с ковид. Всички те седят в коридора дружно и чакат да минат през кабинета.

Родители отхвърлят да тестват децата си. За да не ги карантинират и да могат да вървят на работа

Минем ли 600 на 100 000 заболевамоест на популацията за последните 14 дни, би трябвало да обявим цялостен локдаун. Всички други ограничавания не работят и не дават резултат. Според мен всичко би трябвало да се спре тотално, да затворят молове, градски превоз, да се лимитират всевъзможни контакти, да не се събират повече от 2 -3 души в контакт, които да са семейство.

Така би трябвало да стиснем зъби и издържим, другояче няма да спре този смут и ще продължат да умират хора, лечебните заведения няма да могат да поемат пациентите - това е страшното. Легла в лечебните заведения и О2 има, казусът са интензивните кревати - там има дефицит. Болниците въпреки всичко би трябвало да пазят интензивни кревати и за други пациенти, които не са с ковид. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР