Четирима селекционери ще продължат работата си с Българска федерация волейбол

...
Четирима селекционери ще продължат работата си с Българска федерация волейбол
Коментари Харесай

БВФ удължава договорите на четирима треньори

Четирима селекционери ще продължат работата си с Българска федерация волейбол и през 2024 година Това стана ясно след днешното съвещание на Управителният съвет на БФВ, което се организира в зала “Конферанс ” на Парк хотел “Москва ”. Точка 8 от Дневния ред включваше точно “Обсъждане на докладите на старши треньорите на националните тимове по волейбол за 2023 година и мнение на Треньорската комисия ”.

Всички национални селекционери получиха оценка от Треньорската комисия, която бе провела свое съвещание на 25 октомври. След него бе обещано мнение, което включваше разбор по селекцията на тимовете, разбор на работата на треньорите в подготовката. Също по този начин класиране на тимовете в съответните шампионати и налични вероятности в развиването на тимовете, респективно и на треньорите.

Някои от треньорите на националните тимове участваха през днешния ден персонално, с цел да показват и защитят отчетите си, а други бяха включени посредством онлайн връзка. УС излуша в детайли всеки един от тях. След което взе под внимание рекомендацията на Треньорската комисия и мнението на координаторът на националните тимове Николай Иванов, с цел да вземе своето решение.

Много добра и отлична оценка получиха Десислава Величкова (U17M), Борислав Крачанов (U19W), Мирослав Живков (U19M) и Андреа Буратини (U21M). Последният ще продължи работата си в случай, че тимът бъде позволен до присъединяване на Европейско състезание през 2024. Решението на Европейската конфедерация по волейбол (CEV) се чака до няколко седмици.

Окончателно решение за щабовете в женското и мъжкото направление ще бъде взето сред 14-21 ноември.

“При народен тим дами тимът извърши поставените задания, които бяха оставане в Лигата на нациите. Също и влизане в осмицата на Европейското състезание, а присъединяване в олимпийските квалификации на процедура беше бонус. Там знаехме, че възможностите са минимални поради тима, с който разполагаме. Предложението на Треньорската комисия е да се резервира треньорът ”, разкри Ганев във връзка с женския отбор и селекционера Лоренцо Мичели.

По отношение на мъжкия състав, воден от Пламен Константинов, президентът на БФВ показа:

“Очакванията се разминаха с действителността. Имаше предпочитание от щабът да развива тима. Трябва да се регистрира, че равнището на нашите състезатели не отговори на упованията, които имахме. Стратегията с включването на остарели състезатели – не сработи! Имаше надграждане. Извлече се максимума от 30 място до 18 място в ранглистата на FIVB след края на олимпийската подготовка. Разочарованието е огромно! ”

Варианти и кандидатури за селекционер на мъжкия народен тим ще се преглеждат в идващите две седмици. Ганев уточни, че или ще води персонално диалозите с евентуалните треньори, или ще бъде излъчена Работна група. Приемат се кандидатури на експерти от България и от чужбина. Ще се беседва и с сегашния щаб в лицето на Пламен Константинов. Основната цел, която ще бъсе сложена пред мъжката селекция, е класиране на Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 година За този фоум квота ще се получава по следния метод: първо място на Европейското състезание през 2026 година Mедал (1-3 място) от Световното състезание през 2027 година в Полша, място в топ 12 на международната класация на FIVB след изиграване на Волейболната лига на нациите (VNL) през 2028 година.

“Трябва да търсим дълготрайна визия за треньор, който да стартира сериозна работа с млади и надарени състезатели за идващия 5-годишен интервал. Становището на УС беше да се обединим към треньор, който да има 5-годишен картбланш за работа главно с млади състезатели ”, уточни Ганев.

По-рано БФВ разгласи процедура за назначение на треньор на националния тима за дами под 18 (родени след 1 януари 2007 година и по-малки). Разговорите ще продължат до 3 ноември (включително).

Сред останалите по-важни точки от Дневния ред на съвещанието на УС през днешния ден бяха признати промени в Правилника за осъществяване на Държавното състезание “Ефбет Супер Волей ” – мъже и Държавното състезание Висша лига – мъже за спортно-състезателната 2023/2024 година. Бяха одобрени два доклада по контракти с Министерство на младежта и спорта.

Още вести ще намерите в категорията ни Спорт.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР