Третият състезателен ден на европейското първенство по художествена гимнастика в

...
Третият състезателен ден на европейското първенство по художествена гимнастика в
Коментари Харесай

Стилияна Николова е първа във временното класиране в квалификацията за многобоя, Боряна Калейн с първи резултат на бухалки

Третият спортен ден на европейското състезание по художествена гимнастика в Будапеща продължи с квалификацията на бухалки и лента. Боряна Калейн е първа във краткотрайното класиране на бухалки, а Стилияна Николова даде четъвърти резултат на лента, с което възпитаничката на Валентина Иванова излезе отпред във краткотрайното класиране за многобоя. Елвира Краснобаева от своя страна към този момент е четвърта на бухалки и трета на лента.

Николова поведе в квалификацията с актив от 101.950 (35.950 на обръч, 33.500 на топка и 32.500 на лента). Възпитаничката на Валентина Иванова е с краткотрайна четвърта оценка на лента. Николова към този момент си обезпечи два финала през вчерашния ден - на обръч и топка.



Калейн заема краткотрайно трето място със общ брой 101.200 (36.550 на обръч, 30.050 на топка и на 34.600 бухалки) в квалификацията за самостоятелния многобой на следващия ден. С резултат от 34.600 на бухалки, Боряна оглави класирането на този апарат. Вчера възпитаничката на Марияна Памукова си обезпечи място за финала на обръч с най-голям резултат още веднъж с 36.550, което е най-високият резултат досега на шампионата.



На втора позиция в квалификацията е представителката на Украйна - Таисия Онофричук с 101.400.

Отличен дебют за Елвира Краснобаева във възраст " дами " на европейско състезание. Грацията на Светлана Юриевна бе оценена с 33.200 на бухалки, което е четвърти по мощ резултат все още и трети по мощ на лента от 32.800.



България поведе в отборната конкуренция с актив от 269.150. На краткотрайната втора позиция е тимът на Германия със общ брой от 265.500, а топ 3 се добавя от отбора на Унгария с актив от 257.250.

Съдия за България на това съревнование в самостоятелната конкуренция, е Филипа Филипова, която през днешния ден е в панела за осъществяване на бухалки.

Предстоят съчетанията с бухалки и лента от поток B, където са огромните кандидати Израел и Италия.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР