Граничните полицаи в румънския град Калафат са открили в камион,

...
Граничните полицаи в румънския град Калафат са открили в камион,
Коментари Харесай

Закопчаха българин, опитал се внесе дрога за над милион евро в Румъния

Граничните служители на реда в румънския град Калафат са разкрили в камион, ръководен от български жител, към 40 кг метамфетамини, заяви телевизия Диджи 24, базирайки се на прессъобщение на институцията, съобщи Българска телеграфна агенция

Телевизията прецизира, че цената на открития опиат се прави оценка на към 8 милиона леи (1,61 милиона евро).

Според цитираното известие на 23 май към 01:30 часа на граничния пункт Калафат-Видин в посока влизане в Румъния се е явил товарен камион, ръководен от 52-годишен български жител. Той се движел по маршрут България-Германия и превозвал стъкло, съгласно показаните документи.

При инспекцията румънските гранични служители на реда дружно с българските си сътрудници са разкрили в кабината няколко пластмасови кутии, скрити в тапицерията, съдържащи твърдо вещество под формата на кристали.

Уведомени са служителите на реда от Бригадата за битка с проведената престъпност в Крайова и след инвентаризация са открити 40 пластмасови кутии с общо количество от към 40 кг вещество на стойност към 8 милиона леи.

Същия ден прокурорите от Дирекцията за следствие на закононарушенията на проведената престъпност и тероризма са задържали българския водач, който е разследван за закононарушенията интернационален трафик на високорискови опиати и вътрешен трафик на високорискови опиати. Впоследствие съдът в окръг Долж е постановил задържането му за 30 дни.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР