Германия на германците. Чужденците - вън - този слоган звучи

...
Германия на германците. Чужденците - вън - този слоган звучи
Коментари Харесай

Нацистко парти в скъп курортен бар шокира Германия

" Германия на германците. Чужденците - вън " - този слоган звучи във видеоклип от празненство на младежи в градината на скъпо заведение на известния туристически остров Зюлт.

Посетителите скандират тези думи, до момента в който танцуват в ритъма на " L`Amour Toujour " на DJ Джиджи Д`Агостино на по чаша вино и шампанско на фона на залеза.

Един от празнуващите посетители имитира мустаците на Хитлер и си тактува с високо вдигната ръка като нацистки привет.

Видеоклипът от бар " Pony " предизвика всеобщи реакции на отвращение в Германия. Службите за сигурност започнаха следствие, а канцлерът Олаф Шолц назова случилото се " непоносимо и недопустимо ".

Ganz unironisch würde vermutlich jeder Mensch, der im Obergeschoss nicht nur teilmöbeliert ist, sagen: " Was sind das für privilegierte, unsympathische und rassistische Intelligenzallergiker. " Oder nicht?
Das Internet vergisst solche " Ausrutscher " zum Glück nicht.
— Mad Scientist (@MadScientastic)
Ръководителят на районното държавно управление на Шлезвиг-Холщайн, към която спада и островът, Даниел Гюнтер разгласи, че прояви на крайнодесен екстремизъм няма да бъдат толерирани, и прикани забърканите в абсурда да бъдат осъдени с " цялата суровост на закона ".

Местните управляващи, както и бизнес асоциацията и туристическата асоциация на Зюлт разгласиха обща позиция, в която осъждат остро случилото се. Те акцентират, че на острова живеят и работят жители на 113 разнообразни страни в мир и съгласие.

В позицията те предизвестяват участниците в случая, че повече не са добре пристигнали.

Според предварителната инспекция - празненството се е провело предишния уикенд, когато в Германия се пада Петдесетница. Трите почивни дни към религиозния празник постоянно се употребяват за туристически пътувания до острова в Северно море.

BILD показва, че кувертът за празненството в " Pony " в този интервал стига до 150 евро без напитките.

Собствениците на бара се разграничиха от абсурда, незабавно щом записът стартира да се популяризира в обществените мрежи.

" Ние сме надълбоко шокирани. Всеки посетител, без значение от етническия му генезис, е добре пристигнал при нас. Ако бяхме разбрали за този случай, незабавно щяхме да изгоним въпросните хора от заведението. Тук няма място за расизъм ", се споделя в тяхна позиция.

По-късно те оповестяват в Instagram, че са съумели да разпознават участниците в празненството и са предали информацията на службите.

" Ще докладваме това безобразно държание и ще използваме всички законови средства ", споделят още от " Pony ".

Въпреки всеобщите неоправдателни реакции - случилото се на остров Зюлт е " действителност за доста хора от мигрантски генезис ", написа в коментар в " Stern " журналистката Жаклин Хададиян.

" От ранна възраст се срещаме с расизма и се опасяваме от него. Първият ми спомен за расизъм датира от началното учебно заведение. Учителката ми - студена жена, която постоянно носеше чанта Louis Vuitton, се отнасяше отявлено по-зле към децата с по-тъмна кожа. Не мога да изброя какъв брой постоянно са ни карали да стоим в ъгъла, без да сме създали нищо. В по-горните класове и гимназията расизмът беше необятно публикуван - обиди, физически нпадения и плюнки в лицето ми ", написа тя.

" Расизмът не е проблем на бедните в Германия. Купонджиите от Зюлт, които пият Moët не са необразовани, нито се боят за обществените си жилища. Омразата им не се дължи на боязън. Те са от висшата класа, която има топла постелка, носи пуловер Ralph Lauren върху раменете и слънчеви очила Gucci. Те са тези, които печелят от нашата расистка и класово разграничена система ", написа Хададиян.

Тя приключва с апел: изгонете расистите от Народното събрание с гласа си, тъй като " Instagram-активизмът ви не е задоволителен ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР