Новак Джокович ще пристигне на Ролан Гарос без да е

...
Новак Джокович ще пристигне на Ролан Гарос без да е
Коментари Харесай

Финалът остава мираж: Джокович се разпадна срещу дебютант на ATP 1/2-финал и напусна Женева

Новак Джокович ще дойде на Ролан Гарос без да е изиграл нито един край от началото на сезона. Сърбинът изигра призрачен мач по своите стандарти и отстъпи на Томаш Махач на 1/2-финалите в Женева. Чехът беше безспорен дебютант на равнище 1/2-финали в ATP Тура, само че не трепна пред опцията да надиграе най-успешния тенисист в историята, като в последна сметка се наложи с 6:4 0:6 6:1 за 2 часа и 8 минути престой на корта, печелейки последните 6 гейма от срещата и в разногласието за трофея на ATP 250 конкуренцията ще премери сили с един всред Каспър Рууд и Фабио Коболи.

Сърбинът стартира мача отлично и привидно се създаваше чувството, че няма да има проблеми да надиграе международния номер 44. Топ поставеният се измъкна с чудесна къса топка в откриващия гейм, отразявайки точка за пробив, а след това самичък реализира брейк и се откъсна напред с 4:1. Махач обаче не се обезкуражи и сподели по-голяма резистентност в серия от оспорвани геймове, което му разреши да обърне нещата до 6:4 в своя изгода и да поведе в сетовете.

Джокович пък несъмнено не се усещаше удобно на корта и камерата го улови по какъв начин трепери в една от почивките, само че сърбинът нямаеше желание да спре да се бори и не загуби нито гейм във втората част, изравнявайки общия резултат и привидно беше сложено една солидна основа за изработката на поврат.

Джокера взе откриващото си подаване в решителния сет, само че оттова насетне видяхме по какъв начин той тотално се разпада на корта и въобще не приличаше на себе си, а чехът влезе в серия от 6 следващи извоювани гейма и се поздрави с най-голямата победа в своята кариера.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР