Често хората купуват употребявани автомобили по същия начин, по който

...
Често хората купуват употребявани автомобили по същия начин, по който
Коментари Харесай

3 сериозни грешки при покупка на употребявана кола

Често хората купуват използвани коли по същия метод, по който купуват всяко друго нещо: избират публикация, преглеждат фотоси, питат за цената, отиват при продавача и купуват. Но колата не е смарт телефон или " парцал " от мола. Купуването ѝ, изключително на използвана, би трябвало да се вземе по-сериозно, в противоположен случай новият притежател може да има огромни проблеми. Ето и три от грешките, които купувачите вършат при покупка на използвана кола.
Купуване на допустимо най-ниска цена `3

Хората са склонни да имат вяра в чудеса. За страдание такива, на пазара на използвани коли, няма. Ако колата е под пазарната стойност - незабавно, без пазарлък - това значи, че нещо не е наред с нея. Дори не е нужно да вършиме оглед на такива коли.

Или колата е със сериозна щета, или е " удавник ", или е с ограничавания от правосъдна власт, или просто е " руина ". За да разберете пазарната стойност на даден автомобил, погледнете статистиката за цените - съвсем всички известни уеб сайтове за безвъзмездни разгласи за продажба на коли го имат. Или по останалите разгласи сами изчислете междинната цена.

Купуване на автомобил без обзор `3

Много купувачи преди закупуване на автомобил се лимитират единствено до външен обзор на колата по фотоси. Дори и на място обаче, единствено образен обзор не е задоволителен и не значи. че няма да има проблеми с колата. Първо, колата може да е с върнат километраж, и второ, може да има проблеми с мотора, със скоростната кутия (особено в случай че е автоматик, CVT или робот с два съединителя).

Трето, постоянно в сервиза се оказва, че в окачването би трябвало да бъдат вложени много пари или пък, че след предходен удар геометрията на колата не е наред. По принцип в никакъв случай не купувайте използвана кола единствено на външен тип, тъй като доста от автоджамбазите автоджамбазите живеят от това: те ще измият мотора, интериора, ще полират каросерията, ще върнат километража и ще замаскират всички останали недостатъци по колата.

Освен това би трябвало да проверявате колите даже когато ги купувате от познати и другари. Първо, по този метод несъмнено ще запазите другарството си и ще се споразумеете за обективна цена, и второ, предходният притежател може откровено да не знае за същинското положение на автомобила и че ще би трябвало да инвестирате прилична сума пари, незабавно щом го купите.

Купуване на какъвто и да е автомобил за избран бюджет `3

Много хора отварят уеб страница за използвани коли и просто търсят кола за парите които имат. Това е неверна тактичност. Винаги би трябвало да се стремите към нещо съответно. Например, можете да изберете 3-4 модела и да разглеждате единствено тях. Защо? Тъй като моделите, които сте избрали, ще можете да проучите във конгреси и профилирани уеб сайтове, ще разберете какво и къде ги " боли ", по какъв начин се " лекува ", какъв брой коства и дали въобще имате потребност от сходен ремонт.

Освен това ще знаете нюансите на модификациите. Защото постоянно се случва някои мотори и скоростни кутии в една и съща кола да са сполучливи, а други да са проблематични. Или да вземем за пример, че преди рестайлинг колите ръждясват, само че след рестайлинга към този момент не. Когато избираш от всичко на света, не познаваш проблемите на даден модел, неговите недостатъци. Има да вземем за пример коли, които не е целесъобразно да се купуват никога с огромен пробег.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР