Крайно опасно е страстите между Русия и Украйна да се

...
Крайно опасно е страстите между Русия и Украйна да се
Коментари Харесай

Румен Радев: Всеки ден, в който тази война продължава, е пагубен за Украйна, Русия и всички нас

" Крайно рисково е пристрастеностите сред Русия и Украйна да се разпалват и в Европа, а гласовете за мир да се посрещат с изстрели . Аз от дълго време предизвестих, че тази война ще се разраства, само че е недопустимо в европейските общества да се насажда непоносимост към непознатия глас и ненавист. Неприемливо е продължаването на войната и невъзможната победа над Русия да се показват като само вероятен излаз ", добави Радев, представен от Българска телеграфна агенция.

" Опитът за ликвидиране на европейски министър председател от радикализиран маниак, поради поддръжката му за мира, е показателно за тази насаждана непоносимост към непознатото мнение и ненавист. Затова способстваха и доста политици, партии и медии с тяхното показване на всеки друг глас като проруски, което е извънредно незаслужено и води до всички тези отрицателни последици ", уточни още Радев.

" Всички кръвопролития стартират с милитаристки апели, които нямат място в Европа. Всеки опит пристрастеностите от войната и насилието да се придвижват тук, не водят до нищо положително и за такива дейности би трябвало да се носи отговорност, акцентира президентът. " Ако не се постави завършек на тази война, Украйна ще е демографски опустошена, с изцяло унищожена инфраструктура, промишленост . Това ще бъдат извънредно тежки последствия освен за Украйна, а и за Европа ", добави той.

Президентът прикани за глас на разсъдъка и за дипломатически старания за мир, а " не за непрестанно наливане на оръжия " . " С оръжие и без оръжие ние отиваме към подобен излаз и би трябвало да си даваме сметка - разликата ще бъдат хиляди човешки жертви и една опустошена страна, за която ние ще би трябвало след това да плащаме, това е неизбежно ", добави президентът.

Снимка: БТА

В Ямбол Румен Радев поздрави участниците в " Президентския тест ", част от самодейността " Спортувай с президента ", и откри народен фестивал по утринна гимнастика в линейния парк " Тунджа ", който се провежда за трета поредна година от Община Ямбол.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР