След сигнал за заплаха се възложи постоянно полицейско присъствие пред

...
След сигнал за заплаха се възложи постоянно полицейско присъствие пред
Коментари Харесай

Кирил Петков получавал заплахи за живота си, затова се движел с охрана на НСО

След сигнал за опасност се разпореди непрекъснато полицейско наличие пред дома ми, защитата не е “придобивка ” от властта. Това написа във Facebook съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков.

Автомобил на Националната работа за защита (НСО), в който се е возил политикът, катастрофира на входа на Аксаково на 16 май. Петков показва, че желае да показа спомагателна информация във връзка със злощастния случай, тъй като е значимо обществото да получава вярна информация.

" Държа връзка с екипа, който се грижи за Красимира, брачната половинка в случая, и им благодаря, че ме държат в течение по няколко пъти дневно за нейното положение. Засега ситуацията ѝ е устойчиво и всички се надяваме с Божията помощ, тя да продължава да се усъвършенства. Ще продължа всеки ден да проследявам положението ѝ и, каквото зависи от мен, ще го направя, с цел да оказа помощ ", изяснява Петков.



Прочетох в последните дни ужасни спекулации и виждам, че за доста хора няма граници на човешкото - всичко се употребява за кални политически внушения, разяснява той. Петков показва, че няма да им дава отговор, само че е значимо обществото да знае няколко обстоятелството, с цел да не го заблуждават озверели политици, за които явно граници няма.

" Моята защита беше свалена от НСО през януари 2023г. Впоследсвие в Министерство на вътрешните работи постъпи информация за директна опасност за живота ми и междуведомствена комисия, в която вземат участие и другите служби, ми назначи защита заради тази опасност. Знам, че поради смяната на нашата България, за която се боря, си навличам и доста недоброжелатели. Моето семейство също е наясно с рисковете, които поемам. След този сигнал за опасност се разпореди и непрекъснато полицейско наличие пред дома ми. Така че тази защита изобщо не е “придобивка ” от властта и не поисквам на никого заради такава причина да му се назначава защита. Не се върша на воин, просто спекулациите по тази тематика бяха ужасяващи и желая хората да знаят истината ", написа Петков.

Той изяснява, че по време на случая е седял на задната седалка от дясно - наложителното му място за сядане по протокол.

" В продължение на близо 40 минути бях във видео конферентен диалог с моя екип като случаят се случи по време на този диалог. Затова не следях придвижването и по какъв начин се случи всичко. Следващите си дейности описах в подробност в предходен пост. Много скърбя за загубата на живота на лидера и в този момент просто се надявам, че бързата реакция на хората от спешна помощ и пожарната, хората, които незабавно се притекоха на помощ, да докара до спасяването най-малко на живота на Красимира, посредством и на невероятния екип в болничното заведение сега. Нито сме бързали за нещо, нито е имало указания да се бърза - следващи ужасни медийни спекулации ", прибавя Петков.

" Вчера видях и друга лъжлива информация по някои медии, че съм имал злополука през 2021 и Рашков като министър ме бил “покрил ”. Ужас - неистина след неистина. През януари 2020, доста преди да вляза в политиката, в София, аз бях в позицията да лишава преимущество на кръстовище, и минаващата кола ме удари в предната ризница и я смъкна. Нито е имало потърпевши, нито е било обвързвано с мен като политик и най-малкото някой ме е “покривал ” за каквото и да било ", написа Петков.

" Знам, че е предизборна акция, и доста политици са безусловно озверели, само че истината би трябвало да се споделя и дори рецензиите на база истина са доста по-съдържателни, в сравнение с мръсни кални удари на база неистина. Аз видях по какъв начин си отиде един човешки живот и какъв брой сме нежни всички, и знам, че би трябвало да сме по-смирени. ", разяснява Петков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР