Честата смяна на часовите пояси не нарушава само съня, а

...
Честата смяна на часовите пояси не нарушава само съня, а
Коментари Харесай

Честата смяна на часовите пояси нарушава не само съня

Честата промяна на часовите пояси не нарушава единствено съня, а се отразява отрицателно и върху стомашно-чревния тракт, предизвести Керълайн Уелбъри, експерт по фамилна медицина в Джорджтаунския университет, представена от в. "Дейли мейл ".
Когато човек минава през разнообразни времеви сектори, работата на сектора на мозъка, отговарящ за възприятието на апетит, излиза от нормалния си режим. Това води до разстройство на стомашно-чревния тракт. Проф. Уелбъри назовава това положение "gut lag ".
За да се избегнат сходни отрицателни последици, при дълги полети, тя поучава да се храним на дребни порции. А незабавно по-късно да съобразим храненето си със съответния нов часови пояс за закуска, обяд и вечеря.
Специалистите предлагат против гадене да консумираме зелени ябълки по време на полет. В тях се съдържат потребни нишки, които способстват за отстраняването на предизвикващите гадене микроорганизми. А що се отнася до пасажерите, на които им става неприятно в самолета, най-добре е те да бъдат настанявани на равнището на крилата на летателния уред.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР