Министерският съвет одобри 7,5 млн. лева за изпълнението на втория

...
Министерският съвет одобри 7,5 млн. лева за изпълнението на втория
Коментари Харесай

7, 5 млн. лева за подкрепа на млади учени и постдокторанти отпусна МС

Министерският съвет утвърди 7,5 млн. лв. за осъществяването на втория стадий от националната стратегия „ Млади учени и постдокторанти – 2 “. Съгласно описаните в програмата критерии средствата се разпределят сред 25 държавни висши учебни заведения, Българската академия на науките, Селскостопанска академия, Военномедицинска академия, Националния център по заразни и паразитни заболявания и Националния институт по метеорология и хидрология, осведомят от държавната пресслужба.

По първия модул на програмата ще се притеглят и назначават млади учени, които нямат контракт за работа с съответно висше учебно заведение или научна организация. Могат да бъдат подкрепяни и към този момент назначени асистенти, основни асистенти и докторанти, в това число в задочна и независима форма на образование, прецизират от Министерски съвет.

Новоназначените млади учени ще получават заплащане от 1200 лева на месец. Младите учени, към този момент наети по различен контракт в същата организация, ще вземат в допълнение от 200 до 600 лева месечно. И в двата случая са включени средствата за осигуровки за сметка на работодателя.

Модул „ Постдокторанти “ е за учени с просветителна и научна степен „ лекар “ от българско или задгранично висше учебно заведение или научна организация, добита преди не повече от пет години. Те аплайват за финансова поддръжка с планово предложение по настояща научна тематика. Проектът би трябвало да бъде на високо научно равнище, да има детайлна стратегия и обстоен финансов проект. С преимущество ще се класират постдокторанти, които не работят в съответно висше учебно заведение или научна организация.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР