На 23 май започва информационна кампания под надслов Бъдещето на

...
На 23 май започва информационна кампания под надслов Бъдещето на
Коментари Харесай

Разяснителна кампания развенчава митовете за клиничните проучвания

На 23 май стартира осведомителна акция под надпис „ Бъдещето на здравето е в клиничните изследвания ". Целта на самодейността е да увеличи осведомеността измежду пациенти и лекари, като разсее митовете и голословните терзания от клиничните изпитвания. На особено основаната уебстраница през споделения на наличен език персонален опит на пациенти и лекари е разказан процесът на прекосяване през клинични изследвания. С помощта на просветително видео и текстово наличие са разяснени техните цели, стадии и изгоди за пациентите, както и методите, с които се подсигурява сигурността на участниците.

Клиничните изследвания имат за цел да потвърдят сигурността и ефикасността на даден медикамент или да разширят неговата приложимост. Въз основа на резултатите от тях се изготвят европейски и международни рекомендации за лекуване на разнообразни болести.

За да стартира обещано изпитване, е належащо медикаментът да бъде утвърден от редица органи, а след това се одитира и от голям брой самостоятелни институции, проверяващи сходството му с разпореждания, стандарти, протоколи и етични правила за отбрана на участниците: „ Изпълнителна организация по медикаментите ", „ Етична комисия за клинични изпитвания ", " „ Министерство на здравеопазването ", „ Европейска комисия за клинични изпитвания ", „ Европейска организация по медикаментите ", „ Федералната организация по храните и медикаментите " в Съединени американски щати и други



Д-р Мирослав Стоянов

Д-р Мирослав Стоянов, специалист-кардиолог в МБАЛ „ Тота Венкова " и медицински център „ Нова поликлиника " в Габрово споделя: „ Ползите за пациента от клиничните изследвания са предстоящият резултат от новата терапия и честите контакти с висококвалифицирани медицински експерти. Грижата, която се поставя от добре подготвен медицински личен състав - лекари с дълготраен стаж, които са лекували доста пациенти. Те наблюдават освен виталните, само че и лабораторните индикатори на участниците. В клиничната ни процедура има нови рекомендации за нови лекарства за приложението при съответните болести. Каквито са рекомендациите за лекуване в Европа и в света, такива са и в България. "

Като дълготраен член на Европейското сдружение по сърдечна непълнота и Дружеството по инвазивна кардиология в България, доктор Стоянов дава образец от своята процедура през последните месеци:

" Съпоставихме действието на Сакубитрил и новия медикамент Валсартан, който още при самото клинично изследване даде огромни изгоди на пациенти със сърдечна непълнота и след това влезе като главен дирек за тяхното лекуване. "



доктор Мартин Костурски

„ В международен мащаб към момента има дефицит на медикаменти за доста болести, а някои от наличните препарати не са ефикасни или имат голям брой странични резултати. Клиничните изследвания са единственият метод за намиране на нови, ефикасни и безвредни способи на лекуване. Златното предписание е, че комфортът и сигурността на пациента са с най-голям приоритет. ", отбелязва доктор Мартин Костурски, шеф на Пратиа България, основател на акцията.

Кампанията " Бъдещето на здравето е в клиничните изследвания " се инициира и провежда от Пратиа - интернационална мрежа с повече от 90 центъра за клинични изследвания в шест европейски страни.

Детайлна информация и статистика за клиничните изследвания ще откриете на:

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР