Частният самолет, използван от изпълнителния директор на Tesla Inc -

...
Частният самолет, използван от изпълнителния директор на Tesla Inc -
Коментари Харесай

Илън Мъск кацна в Пекин

Частният аероплан, употребен от изпълнителния шеф на Tesla Inc - Илън Мъск, е дошъл в Китай, заяви БНР с позоваване на организация Ройтерс.

Самолетът на Мъск е видян на летище в Пекин във вторник.

Очаква се Илън Мъск да се срещне с високопоставени китайски чиновници и да посети завода на Tesla в Шанхай, споделиха източници на организацията. Това е първото му пътешестване до Китай от три години.

Китай е вторият по величина пазар на Tesla след Съединени американски щати, а заводът в Шанхай е най-големият индустриален център на производителя на електрически коли.

Tesla към момента не е предоставила никаква информация по отношение на проектите си да усили производството с 450 000 автомобила годишно в завода си в Шанхай, макар че през април сподели, че ще построи фабрика в Шанхай за произвеждане на артикули за предпазване на сила Megapack.

Посещението идва в миг, когато Tesla се бори с голям брой проблеми, в това число усилване на конкуренцията с китайските производители на коли, които изнасят своите създадени в Китай електрически транспортни средства, защото търсенето на най-големия авто пазар в света отслабва.

Компанията показа проекти на локалните управляващи за разширение на потенциала за произвеждане на мотори в завода в Шанхай до 1,75 милиона единици годишно.

Китайското държавно обмисляне се бори с пренасищането на потенциала в своята автомобилна промишленост с повече от 100 играчи и е внимателно по отношение на одобряването на нов индустриален потенциал.

Мъск има и платформата за обществени медии Twitter, която е неразрешена в Китай, макар че някои хора имат достъп до нея посредством виртуални частни мрежи (VPN).
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР