Броят на шофьорите, използващи електронни джаджи по време на шофиране,

...
Броят на шофьорите, използващи електронни джаджи по време на шофиране,
Коментари Харесай

Тревожна статистика: 20% от младите шофьори гледат видео докато шофират

Броят на водачите, употребяващи електронни джаджи по време на шофиране, е достигнал рекорден брой. Според нови данни съвсем всеки пети млад водач постоянно приказва по смарт телефон и то посредством видео връзка, до момента в който кара. Това откриха експерти от английската асоциация RAC, която дава пътна помощ

8% от всички водачи употребяват видео на пътя и тази цифра нараства до 20% за водачи на възраст от 18 до 24 години и до 13%, в случай че възрастта на водачите е на възраст от 25 до 44 години. Общо RAC интервюира 3 068 водачи, задавайки им няколко въпроса.

Девет % от младежите на възраст от 18 до 24 години признаха, че играят мобилни игри, до момента в който карат. Общо 3% от водачите се отдават на игри, до момента в който карат. Такива числа евентуално ще провокират паника измежду специалистите по пътна сигурност.

Въздействието върху разсейващите фактори като мобилни телефони и информационно-развлекателни системи върху водачите непрестанно се учи в Европа. Според статистиката потреблението им по време на шофиране към този момент е втората линия в класацията на аргументите за пътни произшествия след положението на локалните пътища.

Около 32% от интервюираните декларират, че са загрижени за потреблението на мобилни телефони по време на шофиране, а 79% желаят управляващите да глобяват такива извършители с камери за придвижване. В същото време 29% от интервюираните приказват по телефона, до момента в който карат - с 5% повече, в сравнение с през 2019 година Най-често това се прави от водачи на възраст от 18 до 24 години (42%) и от 25 до 44 години (32%).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР