Бизнесът побесня от зловещите цени на газа. И скочи на

...
Бизнесът побесня от зловещите цени на газа. И скочи на
Коментари Харесай

Бизнесът бесен. Срина Булгаргаз

Бизнесът побесня от злокобните цени на газа. И скочи на шефа на „ Булгаргаз ”.

Наслушахме са на приказките на некъпаните от площада, които ни изясняват, че не било морално да се купува, въпреки и по-евтино газ от „ Газпромекспорт “, разяснява Васил Велев, ръководител на Асоциацията на Индустриалния капитал в България (АИКБ), в изявление за предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “.

„ Тоест, ние споделяме, че Франция и Германия, Италия, Австрия не са морални, а единствено България е морална. В същото време ние вземаме от еврофондовете парите, които тези аморални страни: Франция, Германия, Италия, Австрия внасят там. Що са двуличие е това?

На всичкото от горната страна ние отново вземаме съветски газ, единствено че с медиатори с 30% по-скъпо “, уточни Велев.

„ И тук поражда и въпросът: докога ще бъде този изпълнителен шеф на „ Булгаргаз “  (Людмил Йоцов) на поста си? Човек, пристигнал от една компания, търговец на газ, и още първия ден на поста си в „ Булгаргаз “ прави покупко-продажби с нея, които повреждат интереса на „ Булгаргаз “, на държавното обществено дружество, публичен снабдител – прави покупко-продажби със себе си, разменя фактури, купува на ниска цена газ от частната си компания, продава назад безценен газ на „ Булгаргаз “.

За едни месец, смятаха специалисти – 7 милиона са 2 фактури ущърб за предприятието. Смениха се маса регионални шефове и какви ли не постове, този пост, който дава отговор за тези 9-10 милиарда на годишна база оборот, остава. И в това време продължаваме да купуваме през медиатори отново съветски газ 30% по-скъпа. Беше показана фактура и от август месец “, даде образец Велев.

Няколко кресливи стипендианта са намерили група потребни идиоти, а те се изправят против над 2 милиона служащи, добави ръководителят на АИКБ. Бизнесът упорства да разбере ще има ли газ за всички и по какъв начин ще бъдат обезщетени предприятията, сподели още той.

„ Ако няма да има, тъй като досега е ясно, че не е обезпечен за последното тримесечие газ, дори и с прословутите 7 танкера има дефицит от 39.4% по отношение на декларираното.

Заедно с танкерите остават 39% от декларираното като дефицит за последното тримесечие.

Трябва да знаем: в случай че няма да има газ за всички, на кой и в какъв ред ще бъде спирано подаването.

Второ, би трябвало да знаем на каква цена ще има газ. Ако цената е по-добра от тази на „ Газпромекспорт “, следва да се реши въпросът за неустойките по контракта, да се уреди въпросът с „ Газпромекспорт “.Това не може просто по този начин да си замълчим, да си затраем, в края на годината ще пристигна иск за тези над 1 милиард евро. Тоест, ние би трябвало да знаем дали ще има за всички, цената да е конкурентна, не по-висока от тази, която имаме по съществуващия контракт с „ Газпромекспорт “, и би трябвало да знаем по какъв начин ще уредим връзките си с този снабдител, с цел да не платим тези 1 милиард евро “, уточни Васил Велев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР